Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zazdroszczę podejścia :cool2: Jak zawsze wszystko zrobione z dbałością o najmniejsze szczegóły :cool2:

Co będziesz działał z DPFem? :8)

---------------------------------Moja galeria------------------------------------

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=339720&p=2477504#p2477504 jest

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=306494 [*] była

• Odpowiedzi 367
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Dpf zostanie wyjety bezpowrotnie oraz ostatni tlumik rowniez wyciety. Zamieniony na ladna 2 rurke. Katalizator na.miejscu..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
Srodkowy to przelotowy tlumik ktory mocy nie zmniejsza... ostatni to kawal wielkiego byka... wyrzucajac go spadnie z 10kg z auta.. doda dzwieku ciutke
Opublikowano
Dpf zostanie wyjety bezpowrotnie oraz ostatni tlumik rowniez wyciety. Zamieniony na ladna 2 rurke. Katalizator na.miejscu..

Planuje to samo u siebie :D :D Na takim modzie pięknie gada 6 garów :twisted: :twisted:

---------------------------------Moja galeria------------------------------------

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=339720&p=2477504#p2477504 jest

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=306494 [*] była

Opublikowano

Osobiście uważam że to średni pomysł z usuwaniem DPFa :)

Miałem 2szt 335d w jednej miałem wszystko ori, usuneli dpfa jak mi zasugerowano i dźwięk silnika jaki słyszałem w kabinie był zdecydowanie gorszy. Żałowałem tego potem że usunąłem. Nie wiem po co to usuwać- żeby po programie mieć 15-20koni więcej ?

Poza tym z dpfem na miejscu nie puszczasz żadnego dymka, końcówki wydechu masz ładne czyste i jedziesz w trase w Europe bez stresu, a po usunięciu już tak nie będzie.

Każdy ma swoją teorię na ten temat ale z moich doświadczen (jedno 335d bez dpfa a drugie bez dpfa i na przelocie takie już kupiłem,do tego była tez 330d i 320d) to w dieslu po wywaleniu dpfa i tak dźwięku fajnego nie będzie jak w benzynie, za to będzie kopcenie (zwane przez niektórych smużeniem :D ) i smród (mniejsze lub większe ale zawsze będzie) no i okopcone czorne końcówki wydechu. Jak poprawiać dźwięk to w benzynie ...

Opublikowano

Mam do dalekich podrozy serie 7:)do jady kolo komina 3er co do dzwieku.... nie rozsmieszajmy sie to diesel.

Wywalenie tlumika to poprostu moj kaprys. Redukcja wagi... w jego miejsce wejdzie hak... co do dpfa wyrzucam bo poprostu nie lubie a mam calkowiceie sprawny

Opublikowano
Kwestia gustu ;) Dla mnie po wywaleniu DPFa w 320d i założeniu downpipa dźwięk się zmienił na dużo fajniejszy :twisted:

Potwierdzone info :D :mrgreen: W zakresie wyższych obrotów jak na 320d dźwięk by dość przyzwoity :)

Moje galerie:

Jest :) BMW F30 // 335XI // BLACK

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=167&t=397494

Była :( BMW E90 // 330D // M-PAKIET

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=339724

Opublikowano
Mialem przeciez 320d bez dpf i bez koncowego tlumika... wiem jak to brzmi.... mialem tez 120d z dp i bez koncowego tlumika i mam tez v8 4.0 bez srodkowych tlumikow ale z katami... i wiem ze te wszystkie diesle poprostu dzwieku nie maja :)
Opublikowano

dbc98df23c10c0a8gen.jpg

Dotarla mlodsza siostra.... zza wielkiej wody... troche pracy przy niej bede mial ale to w innym watku... siostra jest z koncowki 2016 zarejestrowana 2017 ;)

Opublikowano
Mokra? Wszystko na dniach pokaze w oddzielnym watku... auto ma 25kmil i do wymiany troche plastikowych elementow.. wszystko jak zawsze pokaze i opisze ;)
  • Zasłużeni forumowicze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mokra? Wszystko na dniach pokaze w oddzielnym watku... auto ma 25kmil i do wymiany troche plastikowych elementow.. wszystko jak zawsze pokaze i opisze ;)

Po water damage. Ale jeżeli przednie plastiki ucierpiały to spoko.

BTW jeżeli przyjechała jakoś teraz to na aukcji kupowałeś ją jeszcze przed niebieską?

3A0jS9b.png
Opublikowano
Niezłe,, tylko 2.0 turbo to nie 3 litry , mam takie na placu 430i , oznaczenie super a motor mały :D

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziękuję :)

Nie wytrzymalem jakosci wykonania tego coolera z mg motorsport... ex czerwonego....

Wpadl cooler od vapora :) z 335is hahahaha

6bdbcd899cab5322gen.jpg

I juz umyty gotowe do montazu...

4719a150bf3271d3gen.jpg

W poniedziałek zamawiam nowe koncowki drazka bo nie.wiem jak to sie stalo ale przeoczylem ich stan... mimo ze sie nie tluka leca do wymiany...

Opublikowano
To ten cooler z 35is jest większy jak ten z 3.0d ? i seria lepsza jak mg :shock: ?
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Cooler z z 335i lub d jest p&p do 330d ... jest mniej wydajny od mg motorsport, ale wiekszy od 330d .. i prawie 5kg lzejszy. .. natomiast narazie smigam na seryjnym oprogramowaniu. Poza ic i wydech i mapa... nic wiecej nie modze... f30lci troche w planach mieszaja i w budzecie ;) mysle ze najblizszy weekend wytargam dpfa i pozniej cos tam postoimy
Opublikowano

Czolem

wszystkie foty zniknely wiec bedzie trzeba kiedys to uzupelnic by mialo to rece i nogi....

auto mam juz jakis czas... niestety nie bardzo mialem czas by z zewnatrz je ogarnac....

wstyd sie przyznac.... ale zrobilem droge na skróty.... na pełna korekte przyjdzie czas...

wykonalem

mycie agresywna chemia.... odsmolowanie, glinkowanie, i w kilku miejscach gdzie rysy byly paskudne UC z megsa na da z padem wlochatym, calosc przeleciana zoltym padem rupes na da z produktem carpro essence. efekt oszustwa piekny. ladnie wypelnione, wyblyszczone. az lepiej na auto sie patrzy :)

gTtdYuy.jpg

rtnsRP2.jpg

96L2c9U.jpg

opdCW39.jpg

aiOlyjg.jpg

8WqMt7Y.jpg

MVXuDg7.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.