Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcesz mi powiedzieć, że ten co wymyślił dpf jest idiotą? :mrgreen: :mrgreen:

Spaliny po usunięciu dpf aż gryzą w nos, wiec po coś ktoś to wymyślił i raczej nie po to, żeby to usuwać :P

Twoje auto, zrobisz jak uważasz. :cool2:

• Odpowiedzi 367
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
jest to glupi europejski trend. po usunieciu dpf spaliny sa nadal bezwonne. przeciez dpf zatrzymuje tylko czastki stale a nie aromatyczne. świnstwo dopala katalizator ale on akurat na sam silnik szkodzi znikomo.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

dpfa nie wycinam,ale skłaniam się ku tezie,że w tej całej "ekologii" niestety chodzi o wyciąganie hajsu i nic więcej. kilka lat temu globalne ocieplenie,teraz smog, ciekawe co następne... barani trend lansowania aut elektrycznych,które z kolei mają baterie,z którymi za kilka lat może być problem...

fabryk się nie zamknie, transportu nie przerzuci na tory,więc wymyślono te normy emisji spalin głównie uderzające w takich "kowalskich". żeby nie było, jestem za ochroną środowiska,ale te mechanizmy egr,dpf,czy baterie w elektrykach są niedoskonałe,a wymusza się na ludziach korzystanie z nich.

generalnie złożone zagadnienie i nie ma prostych odpowiedzi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do tego jeszcze "ekologiczne" auta hybrydowe +300kg masy i +15% spalania w trasie. Eko na całego. :)
3A0jS9b.png
Opublikowano

No takie nabijanie kieszeni....

Tymczasem wizyta w aso

3016aad4811a8a5bgen.jpg

Termostaty, o ring vaccum pompy, odma uszczelka na turbo. I jakies prace....

b56111f3f5ca0211gen.jpg

Opublikowano

Dokladne mycie z oleju calego przodu silnika.... nikt od nowosci tego nie robil... kolo 3h.... wymiana oringu vaccum termostaty, uszczelka na turbo..

Dopatrzylem sie ze nalezy wymienic przewod cieczy miedzy termostatem a chlodnica... olej go uszkodzil... nie cieknie ale moze zaczac... zostanie zamowiony. Wszystko zlozone odpalone odpowietrzone. Chodzi elegancko

Opublikowano
Gratki Bartek zakupu, mam nadzieje że będzie Ci służyć. Jestem ciekaw ile wyciśniesz z tego silnika.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

dzieki...

przy okazji jak mialem to otwarte zdjalem jeszcze IC i wymylem dokladnie chlodnice... bardzo duzo brudu splynelo..

Opublikowano
szczotki pompy wody, przewod cieczy chlodzacej, lakier na wneke klapy, plukanka, zamowione
Opublikowano (edytowane)

Dzialam...

Wszystkie filtry

Olej + xado turbo lube

Nowy przewod paliwowy,

przewod cieczy chlodzacej,

Odma,

rozporka ;)

Myslalem ze uda sie dzis rowniez ogarnac wneke klapy bagaznika.. ale niestety moze jutro..

29274b68ce9b244bgen.jpg

Edytowane przez cypisek21
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

942c64317ae0f85dgen.jpg

Umyty na szybko i wypad po graty..... nie jest to hydrografika ale tes moze byc.... podoba sie :)

76a9f133a1603830gen.jpg

Opublikowano
Bedzie leza i czekaja

Cześć , nie wiem czy do X drive nie muszą być wszystkie koła tej samej wielkości :oops:

Tylko nie sprzedaj turasa za miesiąc :D

Bo jak coś to może zajmiemy się handlem :D

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cześć , nie wiem czy do X drive nie muszą być wszystkie koła tej samej wielkości :oops:

Oryginalnie w tym aucie były styl. 194, różnica średnicy 2mm na 636mm więc jeżeli różnica będzie w normie to tragedii nie będzie. :cool2:

3A0jS9b.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przyjechal kolega z forum ;) przywiozl ic a zabral moj... teraz juz nigdy goraco sie nie zrobi... mg motorsport.
Opublikowano
Widzę że znów zaczynasz walkę , jak coś to podpowiem jakie wtryski :D

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ten icek pasuje do orginalnych złączek na wężach ciśnieniowych ? kto to spawał ?
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.