Skocz do zawartości

Nie podaje paliwa do filtra pomocy 525d 163 km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem wymieniłem pompę progowa oraz ta w zbiorniku. A gdy ściągnę wężyk który dochodzi do filtra to paryska trochę ropę ale głównie to powietrze ropy w zbiorniku 30l. O co tu może chodzić. JESZCZE ZAUWAŻYŁEM że przed pompa progowa wszystkie przewody jak by się łączyły.
Opublikowano

Jakiej firmy pompy zamontowałeś? Podpinałeś pod kompa? Jakie ciśnienie daje progówka? Wężyki jak podpinałeś dobrze skręciłeś opaskami? Dałeś nowe wężyki? Masz pewność, że stare wężyki nie są sparciałe/dziurawe?

Jeśli te wężyki łączą się ze sobą w taki sposób jak na schemacie poniżej to jest normalne. Gorzej jak rozpiąłeś to wszystko i podpiąłeś to wszystko jakoś odwrotnie.

http://ills.bmwfans.info/3gu0.png

Pzdr.

Opublikowano
Pompę progowa kupiłem zamiennik. A w zbiorniku oryginał wszystko jest tak jak było i węże wyglądają na dobre. To wygląda tak jak by próbował załapać paliwa ale gdzieś ciągnie powietrze. Czy jest możliwość że układ się zapowietrzyl. Zająłem filtr ropa i chodził aż paliwo się skończyło. I dalej lipa. Nie mam pomysłu już. Może jakoś na krótko spradzić.
Opublikowano
Teraz kupiłem zamiennik za 133 zł. Ale na orginalnej było to samo. Na początku zaczął mi zamulac na wysokich obrotach. I tak coraz gorzej. Aż zmieniłem filtr i koniec. Próbuję załapać ropę ale nie da rady
Opublikowano
Z tego co wiem to zamienniki najtańsze nie działają już wszystkie od nowości. Sprawdź czy wszystko jest dobrze połączone jak kolega radzi i zmierz ciśnienie i podłącz pod kompa
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciśnienie jakie daje progówka widać w inpa, więc od tego wypada zacząć.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

paliwo najprawdopodobniej ci podaje zacznijmy od tego ze pompa progowa jest tylko do tego zeby na poczatku dostarczyc paliwo do pompy wtryskowej :P

jesli auto ci pracuje to mozesz odłaczyc pompe progowa od kostki zasilania i auto nadaj pracuje......

tez mialem kiedys taki problem....

wstawiłem zaworek zwrotny za cale 5 zl miedzy filtr paliwa a pompe wtryskowa i tds-ik pracowal ladne 3 lat az do sprzedania:P:P

Opublikowano
Znalazłem przyczynę lewego powietrza, gdy ominąłem chłodniczKE przed filtrem paliwa wszystko jest ok paliwo zaczęło pompowac i już nie ciAgnie powietrza tylko do czego ona służy czy jest potrzebna ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W jakim sensie innym? Dobierz po numerze części i będzie ok.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Paliwo podaję na filtr i na pompe tylko ze jak odkrecilem przewód metalowy na listwie to po kręceniau praktycznie nie leci nic. Czy jest tak zapowietrzony ??? Czy pompe wszak trafil