Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam bmw e90 2011r 2.0d 184km. Rano auto odpaliło bez problemu pochodziło z 20min po czym wyłączyłem je. Chciałem je odpalić za 15min i już niestety auto nie odpala na ekranie pokazuje się komunikat o niskim stanie baterii żółta kontrolka oraz błąd żeby otworzyć i zamknąć drzwi brak zapłonu. Po podpięciu auta pod komputer w imo mam takie błędy i w silniku. Dodam że odłączałem kleme ładowałem akumulator podłączałem inny przewodami bez powodzenia.Może ktoś miał podobny przypadek i pomoże

c50bd16e7d9de046med.png

4d0a33bd8bd6c8c4med.png

Opublikowano
Witam ponownie. Widzę że ta usterka nie jest łatwa do rozwiązania , bo nikt nic nie pisze. Ja walczę z tym cały czas i doszedłem do tego , że auto już odpala ale tylko gdy wypnę kostkę z modułu który jest odpowiedzialny za bez kluczykowe odpalanie (moduł PASSIVE GO) Może ktoś ma schemat z czym jest ten moduł powiązany oczywiście w E90 , wiem że z zamkami na pewno, ale jeszcze z czym ? Bo nie wydaje mi się że on jest uwalony , choć tego też nie wykluczam. Jeśli go podłączę auta nie uruchomię , ISTA pokazuje błąd A103 którego nie mogę skasować po wypięciu modułu można skasować błąd . Ma ktoś może jakieś sugestie pomysły ?