Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z odpaleniem swojej e60 w wieksze mrozy -10 , wczoraj odpalilem za drogim razem ale z trudem, a dzis kreci i nie moze przelamac, do -6 odpalal. Jakie mogą być przyczyny? Filtr paliwa zmieniony
Opublikowano
Wytrącona parafina w paliwie z powodu mrozu innej opcji raczej niema,mozesz sprawdzić sciagając wężyk paliwowy,chyba że świece nie grzeją.
Opublikowano
No tak ale jak go rano odpalalem to też niby dobrze kręcił, aż za 3 razem rozładowałem, ale jak znowu Tak bd to wsadze nowy Aku i bd wiadomo. Dzięki za pomoc
Opublikowano
No akurat mam nowe Aku z innych aut, no i troszkę lepiej ale też ciężko pali. Właśnie Tak zrobię, podłącza kompa
Opublikowano

Miałem kiedyś podobny problem w toyocie avensis; -10 C i koniec z odpaleniem. Wystarczyło 2-3 stopnie mniej i mogłem startować. Wymieniłem aku, świece - nie pomogło. Okazało się, że to wina alternatora. Co prawda inne auto, ale może pomoże. Pozdawiam

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Zobaczę może komp pokaże co jest, a teraz 3mam go w garażu mniejsza temperatura jest, nowy aku i 2 razy zapali i zgadnie, dopiero za 3 razem odpali i chodzi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dwa razy miales podpowiedz o sprawdzeniu swiec a Ty sie czepiles aku jak komornik telewizora i brniesz nie w tym kierunku ale niedlugo skoncza sie mrozy ,problem zniknie i wrucisz do niego w przyszlym roku...