Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam auto E61 3.0d 2008r ..Pierwsza sprawa to wtryski, zrobiłem odczyt dwoma programami i mam takie wyniki https://zapodaj.net/d777e09480632.jpg.html https://zapodaj.net/0b45dbe1b3df2.jpg.html .. objawy to duże spalanie (14.8l a poza miastem 14l) i auto czasami ładnie zbiera się z dołu a czasami trzeba czekać około sekundę na jakąkolwiek reakcję

Sprawa druga to skrzynia moja to 6hp28 stueckl nr 1068 040027 , czy przy wymianie skrzyni serial nr i stueckl muszą być takie same , czy skrzynia może byc od 535..

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To badanie nie sluzy do oceny wtryskow - do wtryskow to test przelewowy

Silniczek przcuje rowno ale to co opisujesz to wskazuje na problem z powietrzem

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Korekcje bardzo ładne mimo, że nie jest rozgrzany do końca. Jeżeli nie masz problemu z rozruchem to test przelewowy możesz sobie darować, poza tym to pokazuje tylko czy dają na przelew czy nie a stan końcówki wtryskiwacza można ocenić właśnie po korekcjach, choć oczywiście przyczyna złej korekcji może leżeć "głębiej" w cylindrze. W twoim przypadku potrzeba obejrzeć live data z zakładki nominal/actual przy pełnym obciążeniu (podczas jazdy) od niskich do wysokich obrotów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.