Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiem ze pewnie to herezja ale chcialbym zapytac czy istnieje mozliwosc zamiany swiatel bixenon adaptacyjnych na zwykle halogeny ?

Pytam poniewaz bede najprawdopodniej zabieral z UK swoje auto i chcialbym je zarejestrowac w Polsce.

Jak wiadomo trzeba wymienic swiatla bo musza swiecic dalej z prawej a krocej z lewej strony (o ile nie odwrotnie:P )

Inaczej sie nie przejdzie przegladu.

Patrzylem na ceny uzywanych europejskich bixenonow i troche to drogie :P a ze mi kompletnie nie zalezy na tym aby to byly bixenony stad pytanie .

Mozna dokonac takiej zamiany czy tez kompter bedzie wywalal bledy ?

Z gory dzieki za odpowiedz

Opublikowano

Witam

Tak widzialem oryginalny post z ta fotka na forum w uk.

Pytanie tylko czy tak da sie w kazdym modelu. Pisali cos ze jesli sa swiatla skretne to nie da rady:(

BTW latwo jest wymontowac cala lampe przednia?

Opublikowano

Jeszcze jedno

Wiem ze sa firmy specjalizujace sie w profesjonalnej przerobce lamp angielskich na standardy polskie.

Czy jesli zmieni sie cos w srodku albo wymieni sama soczewke na europejska to auto przejdie przeglad?

Nie bedzie klopotow z tym ze na lampie zostanie homologacja Angielska E11?

Opublikowano

teoretycznie homologacja ma znaczenie ale jak profesjonalnie je przerobisz i linie odcięcia będą jak europejskie to diagnosta sie nie pozna i nie będzie sprawdzał

Co do pytania to oczywiście że się da zmieniasz frm i trochę zabawy z pinami w lampach i w frm