Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chce wymienić olej w skrzyni automatycznej na misce olejowej jest naklejka zielona i nr 83220024359 chyba oleju

Jaki powinienem kupic olej jak by kto doradził.

Opublikowano
Skrzynia jest napewno GM sprawdzalem na tabliczce znamionowej.Auto ma przejechane 240tyś nie raz szarpnie przy zmianie biegu.Postanowiłem wymienic olej ale tyle rodzaji oleju ze zgłupiałem.
Opublikowano
A jeszcze jedno pytanko podłączyłem Inpę i sprawdzilem temperaturę skrzyni biegów tylko nie wiem czy są to stopnie C czy Fahrenheit
Opublikowano
Nik nie wie dodam ze było to z rana i był mróz a inpa pokazywała temp.skrzyni 13 stopni tylko w jakiej skali na dworze było z -9 ?
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam w sumie nikt nie odpowiedział jaki olej do skrzyni GM więc ponawiam pytanie czy Ravenol ATF Synthetic 6HP będzie odpowiedni? A jeśli nie to jaki? I ile litrów? Dodam że mam E53 2002r 3.0i
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zobacz naklejkę na skrzyni, masz tam numer normy oleju jaką MUSI olej spełniać. Ravenol jako firma ok.
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano
Fajnie że ktoś odpowiada jednym krótkim zdaniem i dalej pytający jest w d..ie!!! Konkretne wypowiedzi by się przydały osób które są w temacie ktoś na pewno z takiej rzeszy forumowiczów wymieniał olej w skrzyni GM w e53 z roku 2002. Pytam ile oleju, jaki olej i jak przeprowadzić adaptację skrzyni ???
Opublikowano

Ok sorry luzik nie chciałem nikogo urazić dzięki za pomoc.

Olej i filtr zmieniłem dziś.Zalałem Revanol ATF 6hp fluid filtr febi nowa uszczelka i śmiga jak należy.