Skocz do zawartości

Dzwiny metaliczny stukot w lewym boku, dostaję szłu, pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzwięk wydobywa sie na wybojach z lewej strony, przy kierowcy, jakby jakas sruba latala, rozebralem tapicerke dzwi przednich - nic, rozebralem sluper - nic, tylnych dzwi nie mam pojecia jak rozebrac...

mial ktos podobny problem?

Opublikowano
Otoz mialem podobny problem trzeslo sie cos,zlikwidowalem to uchylajac tylne szyby lekko zeby nie bylo przewiewu,nie moga byc do konca docisniete,no i ustalo trzeszczenie,sproboj moze ci to pomoze.A z poczotku tez kombinowalem i nic nie dawalo.powodzenia
moje e39 525
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

u mnie na wybojach slychac halasuje cos w slupku srodkowym - wystarczy dotknac do niego reka, aby poczuc, ze cos ociera o ten czarny plastik oslaniajacy slupek (z prawej i lewej strony)... moze to rolka, nie wiem, nie rozbieralem

wlasnie, od czego zaczac, aby rozebrac okrycie slupka i dobrac sie np. do rolki pasa?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
robilem to jakis rok temu wiec dokladnie nie pamietam, wiem tyle ze ta czesc plastiku którym pokryty jest slupek zaczepiony jest z dolu i z gory tzn wsadzony w takie zaczepy. trzeba smialo odgiaz ten plastik spod tapicerki z gory, dol pozniej wyskoczy elegancko. warto zrobic to poki jest cieplo na zewnatrz i plastiki nie pękaja..
Opublikowano
u mnie tez coś stuka na dołkach w okolicach zamka, mam uszczelke wewnętrzną do wymiany bo jest przetarta i poobrywana być może drzwi dlatego dostają luzu i tłuką się wymienie uszczelkę to zobaczymy, a i drzwi na zawiasach nie mają luzu