Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam następujący problem. Otóż zakupiłem 523i kilka dni temu, poprzednio jeździłem e36 320i, no i teraz następuje moje pytanie, czy ten silnik powinien "klekotac" , znaczy może nie jest to pełne klekotanie, raczej takie połączone z parowozem :), nie jest to dźwięk słyszalny w kabinie lecz z zewnątrz a szczególnie gdy otworzę maskę. Silnik jest na podwójnym Vanosie, zbiera się genialnie, nie trzęsie, chodzi równo i w ogóle jest bajka, oprócz małego wycieku oleju z uszczelniacze wału. Także Panowie posiadacze 523i, powiedzcie jak tam brzmią wasze silniki ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
posiadaczy 523i silniki brzmią bardzo ładnie i nie grzechoczą, a jeżeli chcesz aby ktoś ocenił Twoje grzechotanie, nagraj przynajmniej telefonem swoją jednostkę i wrzuć linka, chyba że ktoś z forumowiczów ma szklaną kulę i potrafi to ocenić zdalnie
Opublikowano
Ok, postaram się dziś nagrać filmik. Może jest na forum jakiś "ktoś" kto by wrzucił swój filmik z pracą tego silnika dla porównania?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie wiem jaki masz dokładnie ukł. wydechowy, ale jeżeli kolektory są zintegrowane z katalizatorem, to często rozszczelniają się ich puszki, i najlepsze jest to, że nie widać tego, ponieważ są seryjnie pozasłaniane osłonami, tak, że nie da się ich odsłonić na aucie, słychać pierdzenie ale nie wiadomo skąd, bo niby wszystko jest ok, posłuchaj nieszczelności przy katach jeżeli tam takie masz
Opublikowano
Generalnie byłem na komputerze przed kupnem i żadnych błędów nie było, oprócz bodajże położenia wałka rozrządu, mechanik powiedział że to częsty i mało znaczący błąd i po prostu to skasował
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mechanik powiedział że to częsty i mało znaczący błąd i po prostu to skasował
:cool2: :mrgreen:

Dopóki silnik zacznie tracić moc (może już traci), albo przestanie nagle odpalać.