Skocz do zawartości

Witam, czy można samemu wyczyścić filtr powietrza ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bo ostatnio czuje, że jest zapchany zapewne owadami bo dużo jeździłem nad jeziorami. Czy można sobie taki standardowy filtr jakoś przeczyścić? Pozdrawiam.
kocham moją bejke!!!!!!!!!!
Opublikowano
Przedmuchać sprężonym powietrzem mi na myśl przychodzi, ale biorąc pod uwagę, że jest już zasyfiony to lepiej wymienić. Koszty nie duże przecież.
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
Możesz przedmuchać w miarę delikatnie, dmuchając od środka na zewnątrz ułożenia filtra, ale... nowy filtr to na prawdę nie wydatek.
Kai
Opublikowano

Nieoplacalny zabieg. Korzysci raczej marne a wieksze niebezpieczenstwo przedostania sie syfu do silnika.

Lepiej wymienic na nowy, zwlaszcza ze nie jest to drogi zabieg

Opublikowano

Witam

Kup nowy! Kosztuje pare złotych, a jak już pisano wyżej, szkoda na tym oszczędzać, przedmuchany filtr i tak bedzie miał gorsze parametry niż nowy!

Pozdrawiam

Opublikowano
Tutaj nawet nie chodzi o to, ze go odkurzysz, przede wszystkim on jest wilgotny, zagrzybialy. Nie widac tego, ale tak jest. Wymien go, przeciez zaplacisz 40 zl.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką