Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wam,

Mam pytanie, czy w E70 3.0si z zawieszeniem adaptacyjnym można je kompletnie zamienić na zawszenie na standardowych amortyzatorach ? Wiem, że ubędzie mi sporo na komforcie natomiast koszty eksploatacji są zdecydowanie niższe.

Dajcie znać czy trzeba coś wyłączyć w komputerze i co potrzeba do wymiany ?

Dzięki za góry za pomoc,

Opublikowano
Obawiam się o dostępność części do zawieszenia adopcyjnego. Nie ma z nimi problemów ? Istnieją jakieś zamienniki czy tylko ASO ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Powiedzialbym, ze to dosc mocne stwierdzenie.

Nie rób tego !! E70 ze zwykłym zawiasem to tragedia !!

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Tak z ciekawości - jak z tym zawieszeniem?

Adaptive tyle droższy w obsłudze?

A zwykle zawieszenie tyle gorsze?

www.nemo.dot.pl
Opublikowano
Komfort zupełnie inny....przejedź się I taką i taką..I sam oceń...co tu pisać więcej. Każdy inaczej czuje auto
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
A ja jeździłem i takim i takim i jakoś ogromnej różnicy nie zauważyłem i kupiłem bez adaptive drive ale z o niebo lepszym wyposażeniem. Może jak się ma 20 lat i jeździ po zakrętach 150 km/h to różnica jest... Ja mam ponad dwa razy więcej i jeżdżę szybko głównie na wprost...:)
Tomek
Opublikowano
Ależ oczywiście że masz rację. Ja ma nawet 44 i komfort nade wszystko - ale to nie tylko zawieszenie, ale również lepsze audio, lepszy climatronik, wentylowane fotele, masaże itp... Może jeździłem po zbyt dobrych drogach żeby zauważyć różnicę na tyle odczuwalną żeby wybrać auto sporo słabiej wyposażone ale za to z adapitve drive...Absolutnie nie chcę się mądrzyć.
Tomek
Opublikowano

Miałem okazję przekonać się samemu - różnica jest i to oczywiście na plus dla dynamic drive.

Mega zajebista sprawa! Polecam!

Dziwne, że ktoś mógł nie czuć różnicy...

www.nemo.dot.pl
Opublikowano
Wiesz...jak wyjedziesz testować obie wersje na autostradę to nie masz jak wyczuć.Mijskie drogi, trochę dziur i różnica od razu jest nawet dla niedzielnego kierowcy
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco