Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym zakodować wtryski w N57 tylko jaka kolejność?

Czy wtrysk nr 1 jest od chłodnicy czy od rozrządu czyli skrzyni biegów?

Już sam nie wiem po odłączeniu wtyczki wtrysku nr1 od chłodnicy ista pokazuje błąd wtryskiwacza nr1

Ale słyszałem, że do kodowania wtrysków kolejność jest od rozrządu?

Opublikowano

Wiec zakodowałem.

Na początek kodowałem tak jak zawsze od chłodnicy i było ok.

Potem zakodowałem odwrotnie czyli nr od skrzyni. Auto chodziło bardziej twardo zarzucało obrotami.

Wiec wróciłem do kodowania od chłodnicy nr1 i silnik chodzi miękko i lekko

• 3 lata później...
Opublikowano
Witam podepne sie do tematu.Wymieniałem rozrząd i niestety niekodowałem wtrysków...dodatkowo prawdopodobnie doszło do zamiany wtrysków miejscami---tak to jest jak po warsztacie kręci się pare osób---Po złożeniu w całość auto pali,ale wykonuke jeden może dwa obroty więcej i kiedy już załapuje czuć szarpnięcie silnikiem ,tak jakby któryś tłok był bezrobotny...silnik zaczoł głośniej pracować,dzwięk przypominający stukot zaworów(wcześniej lux)szczególnie przy przyspieszaniu...czy te objawy wskazują na wtryski ????Jeśli ich nie zakodowałem to jak to teraz wszystko wyprostować????Auto jak na 2008 r śmigało naprawdę super -cicho ,równo,przyjemnie....e61 525xd m57n2.Z góry bardzo dziekuję za pomoc.