Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem otóż co któreś uruchomienie ( bywa, że za każdym razem )

1. Wyzerowuje sie godzina , śr spalanie oraz śr prędkość.

2. Wyskakuje taki oto błąd:

http://i64.tinypic.com/2jesr3c.jpg

Oraz po dłuższej jeździe coś takiego się dzieje z radiem : ( zaczynają tak jakby zanikać piksele i robi się ciemne, po włączeniu i wyłączeniu - ok )

http://i63.tinypic.com/2zi9cv5.jpg

Czy ktoś może miał coś podobnego oraz czy jest to coś poważniejszego ? Głownie jezeli chodzi o ten błąd powyżej? I dlaczego ta godzina sie wyzerowuje ?

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo masz akumulator do wywalenia. Resetowanie godziny to jeden z objawow. Podejrzewam ze ogrzawanie tylnej szyby tez nie działa. Welcome lights, jak masz tez.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No i tu zaczyna się odwieczna dyskusja.

Jaki akumulator?

Ja bym kupował taki jaki mam zarejestrowany w aucie. Jeśli masz jeszcze oryginalny to kup identyczny. Jak masz 80Ah AGM to taki kup, jak masz 80Ah zwykły to tai kup.

Firmę moim zdaniem najtańszy. Mi znajomy załatwił Boscha AGM za 450 zł, to taki wziąłem. Jak by miał Varte to taki bym wziął. W normalnym sklepie u mnie za tego Boscha chcieli 730 zł najtaniej, więc nie kombinowałem.

Czy zarejestrować wymianę akumulatora?

Według mnie tak. Skoro BMW zaleca to w swoich materiałach to tak zrobić. Tylko nie w BMW bo drogo. Samemu odpalić INPE i zarejestrować, Jak zmieniasz pojemność aku, to też ją zmienić. Ostatnio często się tu toczy dyskusja i niektórzy nie kodują. Może jest to wyciąganie kasy przez BMW, ale skoro mogłem to sobie zrobić, to zrobiłem.

Sam akumulator chyba umiesz wymienić. Wykręcić stary wkręcić nowy. Jak nie, to na youtube jest pełno tutoriali.