Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, od ponad 4 miesiecy posiadam bmw e91 z silnikiem benzynowym 318i .. auto jest z oryginalnym przebiegiem 60 tys km ... zauważyłem ze z tyłu wydechu zaczyna robic sie czarny nalot .. dodam ze robie krótkie trasy.. czym to moze byc tym spowodowane ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przelewają wtryski, typowy objaw, niespalona mieszanka osadza sie na wydechu ;)

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie masz problemów z pracą silnika? Szczególnie na zimnym? Zacznij od diagnostyki, w tym sprawdzenie parametrów podczas pracy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Ja mam to samo czarna okopcona rura! Wymienialem juz dwa wtryski brak bledow na emisji spalin wyszlo tylko wysokie hc-440 na wolnych obrotach, na wysokich ok!co to moze byc??? Dodam jeszcze ze przepustnica i map maf sensor czyste oleju nie bierze lambda ok
Opublikowano
W 320i również podobny objaw, jednak jestem przekonany ze akurat w moim przypadku czarna sadza osadzającą się na wydechu jest wynikiem spalania oleju silnikowego (bierze olej i kopci).
Opublikowano
U mnie akurat ok. 0,7l na 1000 km wiec sporo. Sam osad po przejechaniu palcem również jest charakterystyczny (możesz zobaczyć jak to wyglada na youtubie). Ale Nie twierdzę, ze Ci bierze i dlatego masz czarny wydechu. Przyczyna może być inna, jak piszą koledzy powyżej :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeffp nie masz przypadkiem n46?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Nie żebym zazdrościł ale na pewno przebieg jest pewny i sprawdzony? Nawet zakładając, że touring jest z ostatniego miesiąca produkcji, to daje nam to niecałe 6 lat. Wychodzi 10 tys na rok i to kombiakiem. A auto pewnie jest starsze.

Może odpukać "prawdziwy" przebieg jest winny?

www.kancelariaturowski.pl
Opublikowano
witam ! z praca sinika nie ma żadnych problemów zarówno na ciepłym jak zimnym odpala bez żadnego problemu spalanie jest tez ok .. ostatnio robiłem długa trasę około 900 km w jedna strone i zauważyłem ze wydech troche sie oczyścił .. ale za jakis czas znowu zaczał robić sie czarny.. a co do przebiegu to jestem pewien ze jest oryginalny.. auto jest zarejestrowane w Belgii ostatnio był robiony przegląd i posiadam cała dokumentacje od poczatku produkcji .. jakieś wskazówki ??
Opublikowano
Po sprawdzeniu spalin na biegu jalowym weglowodory sa za wysokie! Po zwiekszeniu obrotow wszystko w normie to by pasowalo do tego ze po wiekszej trasie nie masz tego nalotu!spr spaliny i bledy w kompie napewno beda bledy nox