Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i sie zepsulo.

Do 2200obr idzie jak zwykle, ale potem jest jakies ciche prykniecie i dalej to przyspiesza jakby mial 90KM. Od czasu do czasu sie zdarza ze juz od 0 idzie z mocno ograniczona moca. Bledy to

4530 Air charge control, anormaly

3F25 Charge air chose monitoring

Taki okres ze szczurki lubia sie wygrzewac na silniku, ale zadnych poprzecinanych wezykow nie widzialem. Rzekomo mam wylaczony EGR. Moc to 300KM, zmierzona, tzn taka powinna byc.

Na pierwszy rzut oka wszystkie przewody w tym te do i z intercoolera wygladaja okay.

Z tego co czytalem to zazwyczaj przy tych bledach jest problem odwrotny tzn do 2000obr nie idzie a potem jest strzal.

Nie wiem czy sie nastawiac na regeneracje turbiny, jutro jade do warsztatu w Sopocie, ale jakby ktos mial jakies przemyslenia to zachecam smialo do podzielenia sie.

to nieprawda, że ten bigos zaszkodził
Opublikowano
Pytanie mam. Czy przy zgaszonym silniku powinno sie miec mozliwosc poruszania gora dol ciegnem od turbo? U mnie stoi jak zaklete.
Opublikowano
sprawdz czy nie wywala bledu nastawnika... u mnie w e60 kiedys wlasnie nastawnik swirowal... naprawa jakies 150zl .. mozna go wyjac bez demontazu turbo. po zgaszedniu ciegno ma byc tak jak piszesz nieruchome.
Opublikowano

Okay cypisek dzieki za info.

Przyczyna to nieszczelna rura przy IC. Moja robota z kolega przy piwku - szef warsztatu dziwil sie ze do tej pory to wytrzymalo.

Opublikowano
Najsmieszniejsze jest to ze ja od momentu wymiany IC slyszalem syk przy przyspieszaniu, i na takim zestawie udalo sie wyciagnac 300KM. Teraz po w sumie szczesliwym rozszczelnieniu po wykonanej robocie auto jest zauwazalnie mocniejsze. Tyle ze nie wiem czy tera nie za mocno pompuje zeby cos sie nie urwalo.