Skocz do zawartości

G30 M550i Czarny Azuryt

Paulus77

Rekomendowane odpowiedzi

Moja 550-tka już przyjechała do salonu. Jutro rejestracja i w czwartek odjazd :)

Pierwsze zdjęcia z parkingu.

S34 Czarny azuryt met

LZNI Exklusivleder 'Nappa' Mokka Exklusivnaht/Keder in Kontrast (SW)

22E 20" M Light alloy wheels Double-spoke style 668 M with performance tyres a. MT

zimowe 19" ( wzór 633, Pirelli SottoZero)

2VC Zestaw naprawczy do opon

2VW Adaptive M suspension Professional

316 Automatyczne otwieranie/zamykanie klapy

323 System domykania drzwi

403 Szklany dach, elektryczny z funkcją otwierania i podnoszenia

420 Przyciemniana szyba tylna i tylne szyby boczne

453 Aktywna wentylacja foteli przednich

4M5 Panel deski rozdzielczej pokryty skórą Individual

4ML Listwy ozdobne czarny lakier fortepianowy

4NM Pakiet Ambient Air

4T7 Funkcja masażu w oparciach foteli przednich

4U1 Aplikacje ceramiczne na elementach

5DV Zdalne parkowanie z pilota

688 Zestaw HiFi Harman Kardon Surround Sound

6UK BMW Night Vision z rozpoznawaniem osób

776 Podsufitka Individual z Alcantary Anthracite

8A1 Polska wersja

8AT Polska instrukcja obslugi

ZBC Pakiet Business Class

322 Dostęp komfortowy

456 Komfortowe fotele przednie, regulowane elektryczne

4HA Ogrzewanie foteli przednich i tylnych

ZD7 ConnectedDrive Plus Package

5DN Parking Assistant Plus

609 System nawigacyjny Professional

6AM Real Time Traffic Information

6AN Concierge Services (Serwis informacyjny)

6AP Remote Services (Usługi Zdalne)

6NW Telefonia komfortowa z ładowaniem bezprzewodowym

6WD WLAN Hotspot

ZPH Pakiet ogrzewania plus

248 Ogrzewanie kierownicy

3DS Wielofunkcyjny kluczyk samochodowy z wyswietlaczem LCD

536 Ogrzewanie postojowe

ZPI Pakiet Innowacji

610 Wyświetlacz BMW Head-Up

6U8 Obsługa za pomocą gestów

6WB Wielofunkcyjny zestaw wskazników na desce rozdzielczej, (10,25")

ZSF Pakiet Safety

552 Adaptacyjne reflektory diodowe

5AC Asystent świateł drogowych

5AL Active Protection, system

5AT Systemy asystujące kierowcę Plus

cYW2fa.jpg

r7K0S7.jpg

8bMReB.jpg

Edytowane przez Paulus77

Bardzo ładna, gratuluję, teraz chyba najcięższy czas w oczekiwaniu ;)

Wrzuć specyfikację :)

Zgadza się, czekanie te 2 dni powoduje u mnie lekki ból brzucha jak przed egzaminem. Wrzuciłem tylko opcje bez standardowego wyposażenia, jutro nakładają ceramikę na lakier i zabezpieczają skórę jakimiś specyfikami.

Piękna sztuka! Gratulacje! Wyposażenie mega! Jakbym mógł tez wziąłbym wszystkie te opcje.

Dzieki :) Wrzuce jakies lepsze fotki jak juz wyjade w teren, te zrobil sprzedawca i wyslal na tel. Osobiscie jeszcze auta nie widzialem :wink:

Paulus77 - Skonfigurowałem dokładnie ten model i wyszło po doposażeniu na max ponad 580 tys zł, ile dostałeś rabatu jaki to był salon oraz jaka forma finansowania na ile lat leasing operacyjny czy najem długoterminowy ?

Wszystkie auta mam w leasingu operacyjnym, ten rowniez. Okres i wielkosc pierwszej wplaty musisz dopasowac do wlasnych potrzeb. Im dluzszy tym drozszy, wiadomo. Rabaty to tez sprawa indywidualna ale moge zdradzic, ze rozmawialem z dwoma Brokerami. W Select Automotive odbilem sie od Pana Piotra, moze mial slabsze dni ale mowiac delikatnie rozmowa sie nie kleila choc oferty dostawalem szybko i ciekawe cenowo, musisz pytac bo te ceny plywaja. Osobiscie samochod kupilem ostatecznie w Bawaria Motors w Katowicach.

Sam prowadze firme, w ktorej zatrudniam prawie 60 osob, inwestuje co roku i wiem co to znaczy utrzymac taki grajdolek a czesto na rynku trzeba konkurowac z biznesmenami z firmami w teczkach. Diler musi zbudowac salon, zakupic kilkadziesiat samochodow, do ktorych mozesz wsiasc, odbyc jazde probna a przede wszystkim zapewnia ludzi odpowiadajacych chetnie na wszystkie pytania na miejscu a to sa koszty i nie ma co liczyc na takie same ceny jak u chlopa co zainwestowal w biurko i laptopa no ale oczywiscie do niczego nie namawiam.

Reasumujac w salonie trzeba postawic sprawe uczciwie, poinformowac o ofercie konkurencyjnej i poprosic o mozliwie najlepsze warunki, ja uzyskalem bardzo dobre i biorac pod uwage dosc duza kwote calkowita i fakt, ze placisz raty leasingowe to w nich ta roznica zupelnie ginie. Pozniej jest za to z kim pogadac jak trzeba szybko zalatwic sprawy serwisowe czy np. auto zastepcze. W przypadku zakupu u brokera cena bedzie oczywiscie nizsza ale akurat M550i podobnie rabatuja dilerzy i brokerzy, co innego 540i i nizej, tam juz roznice sa spore.

Wszystkie auta mam w leasingu operacyjnym, ten rowniez. Okres i wielkosc pierwszej wplaty musisz dopasowac do wlasnych potrzeb. Im dluzszy tym drozszy, wiadomo. Rabaty to tez sprawa indywidualna ale moge zdradzic, ze rozmawialem z dwoma Brokerami. W Select Automotive odbilem sie od Pana Piotra, moze mial slabsze dni ale mowiac delikatnie rozmowa sie nie kleila choc oferty dostawalem szybko i ciekawe cenowo, musisz pytac bo te ceny plywaja. Osobiscie samochod kupilem ostatecznie w Bawaria Motors w Katowicach.

Sam prowadze firme, w ktorej zatrudniam prawie 60 osob, inwestuje co roku i wiem co to znaczy utrzymac taki grajdolek a czesto na rynku trzeba konkurowac z biznesmenami z firmami w teczkach. Diler musi zbudowac salon, zakupic kilkadziesiat samochodow, do ktorych mozesz wsiasc, odbyc jazde probna a przede wszystkim zapewnia ludzi odpowiadajacych chetnie na wszystkie pytania na miejscu a to sa koszty i nie ma co liczyc na takie same ceny jak u chlopa co zainwestowal w biurko i laptopa no ale oczywiscie do niczego nie namawiam.

Reasumujac w salonie trzeba postawic sprawe uczciwie, poinformowac o ofercie konkurencyjnej i poprosic o mozliwie najlepsze warunki, ja uzyskalem bardzo dobre i biorac pod uwage dosc duza kwote calkowita i fakt, ze placisz raty leasingowe to w nich ta roznica zupelnie ginie. Pozniej jest za to z kim pogadac jak trzeba szybko zalatwic sprawy serwisowe czy np. auto zastepcze. W przypadku zakupu u brokera cena bedzie oczywiscie nizsza ale akurat M550i podobnie rabatuja dilerzy i brokerzy, co innego 540i i nizej, tam juz roznice sa spore.

Mam podobne podejście co Ty :cool2: :cool2: :cool2:

Rozmawiałem z Panem Piotrem ...dał 3% lepiej niż salon w którym kupuje ale ....z tych samych powodów wybrałem salon .... Gratuluje zakupu , jest Śliczna!!!

Auto odebrane, odpalalem go chyba z 10 razy zanim dopuscilem kogokolwiek do objasniania funkcji, efekt zajebisty. Na drodze... ciezko opisac a to tylko tryb comfort i delikatne musniecia gazem. Raz na rondzie chcialem szybciej wjechac i wcisnalem glebiej gaz... wystrzelil jak z katapulty wiec trzeba sie przyzwyczaic. Funkcja wjezdzania do garazu z pilota, bajka. Sam sobie wyprostowal auto i wjechal idealnie w srodku, mialbym biede wysiasc i wsiadac bo garaz w bloku jest wybitnie skrojony pod Seicento. Jakies konkretne foty pozniej, musze ochlonac...

Obiecany srodek. Biale przeszycie wyszlo bardzo widoczne ale musialo odbic swiatlo, w rzeczywistosci jest bardzo cieniutkie.

hTetsv.jpg

Tu troche widac jak sie przebija granat przez czarny, kolor super ale srodziemnomorski tez niebieski tez w salonie wygladal oblednie,

yfiJtF.jpg

Te felgi musza poczekac na lato :(

wXBD0t.jpg

Zmiana na ostatnia chwile srebrnych zimowek na czarne. Na zywo te srebrne sa prawie biale i do niczego nie pasuja, czarne wygladaja petarda i udalo sie to zmienic na miejscu w pol godziny.

HoRyke.jpg

YOQve6.jpg

Edytowane przez Paulus77

• Zasłużeni forumowicze

zmiana felg bardzo zmieniła auto - mimo ze czarne felgi pomniejszają felge to tu jest ok a do tego zima i ciągle brud jest widoczny na jasnych felgach.

Auto super - dobrze docieraj i szerokości na drodze:) pozdrawiam G0 TTS

Dobrze ze jeszcze udalo sie zakupic i odebrac to piekne autko, bo aktualnie z powodow wysokich naciskow na normy spalin modele m3 i 550 sa wycofane nawet na kilka miesiecy z oferty. Teraz producent musi wstawic do nich filtr czastek stalych! No i oczywiscie niezbedne testy...

Przy m3 jakos przezyja bo poczekaja do nowego modelu,ale szkoda z 550i. Dziwne ze slabsze jednostki nie maja zadnych problemow.

Tak z ciekawości dlaczego wybrałeś akurat te opony/koła a nie tańsze te same ROF?

22E 20" M Light alloy wheels Double-spoke style 668 M with performance tyres a. MT

19” z ROF sa calkiem ok, w 20” to (podobno) duza roznica w komforcie jazdy a wlasnie komfort postawilem jako jeden z priorytetow. Moge powiedziec, ze na obecnych zimowkach jezdzi sie plynniutko, ciezko stwierdzic jak by bylo na 20” ROF ale w BMW Bawaria jeden ze sprzedawcow jezdzi w wyscigach, testowal sporo opon i takie rozwiazanie wskazal jako optymalne do moich potrzeb.

Pojechalem zamowic 540i z podstawowym wyposazeniem, jak puszczaja hamulce trudno sie zatrzymac i kolejne opcje wpadaja juz bez kontroli.

Czyli jak dobrze rozumiem wziąłeś koła 20’ z ogumieniem Performance Tyres (zamiast ROF) dla komfortu podróżowania na 20’ felgach? Mój „sprzedawca” twierdził ze są to opony wyczynowe m.in. nawet na tor... czyli zatem nie są z założenia „twarde”?

Nie ukrywam, ze nad ta pozycja myślałem bardzo długo i nadal się zastanawiam bo chciałbym maksimum komfortu, ale te podstawowe 19’ są kiepskie w wyglądzie...

Jenak patrząc na opinie większości użytkowników M550i na forum 20’ felgi z oponami ROF nie powodują uszczerbku na komforcie... Sam juz nie wiem :mad2:

Uwierz mi, najlepiej sam bym przetestowal ale nie bylo takiej mozliwosci. Moze to racja i te 20” ROF okaza sie komfortowe, ja nawet nie mialem mozliwosci pojezdzic niczym wiecej niz 2.0 z dieslem na zupelnie podstawowym wyposazeniu wiec wzialem to co mi doradzali. Za chwile bedzie do jazdy w Katowicach M5, salon zamowil wersje z wyposazeniem za 750tys. ale jak zamawialem to byla bieda straszna. Na obecna chwile moge tylko napisac, ze te 19” zimowki, ktore mam zalozone teraz, sa typu ROF i jezdzi sie na nich 2x wygodniej niz na zwyklych 19” jakie mialem w A5 ale to pewnie tez kwestia zawieszenia. BMW sprzedaje juz jakis czas 20” ROF wiec chyba to maja przemyslane i przetestowane. Jezdzilem kiedys stara 320i chyba i kumpel mial jakies ROF zalozone poczatkowo na lato, pozniej zmienil je na zimowki i jezdzil juz na nich caly rok bo nie chcial do tych twardych letnich nigdy wracac. Balem sie tego i moze dlatego dali mi takie zwykle bo grozilem, ze jak bedzie za twardo to im je oddam :) Jedyne jakie mieli to te sportowe, ktore tak czy inaczej sa ponoc super do powariowania na drodze jak i normalnej jazdy.

Za klika dni napisze co wg. mnie warto wziac a co uwazam za zbedne. Postaram sie tez obiektywnie ocenic wrazenia z jazdy i dzialania tych wszystkich systemow jak je wystarczajaco przetestuje.

Ok, zamawiam 20' ROF i czekam na Twoje wrażenia z jazdy na oponach MP. najwyżej później zmienię same opony na MP :wink:

Wydaje mi sie, ze to sluszna decyzja. Ja sie balem ROF i faktu, ze ich sie raczej nie naprawia ale moje dotychczasowe doswiadczenie z 19” na dziurach sa jak najbardziej pozytywne i ten jeden cal nie zrobi chyba duzej roznicy. Kase lepiej wpakowac np. w Night Vision czy jakies inne bajerki :)

a propos night vision, jak oceniasz?

NV dziala i to jest najwazniejsze. Oczywiscie nie musisz miec wlaczonego podgladu z kamery termowizyjnej i samodzielnie wyszukiwac zagrozenia ale mozna sobie podejzec jak system analizuje sytuacje. Jedziesz sobie droga i widzisz jak postacie poruszajace sie w kierunku toru jazdy sa oznaczane na ekranie, potem blizej krawedzi drogi ich kolor sie zmienia na zolty by po chwili oznaczyc je pulsujacym snopem swiatla z reflektorow. Jechalem noca na parkingu pod centrum handlowym i ludzie przechodzacy przed maska migali jakby ktos robil im zdjecia z lampa blyskowa. Jesli to nie pomoze i ktos dalej pakuje sie pod kola a Ty nie reagujesz to auto powinno podjac dzialanie ale tego jeszcze nie doswiadczylem :) Ot kolejny system bezpieczenstwa, ktory moze kiedys ten jeden raz na 5 lat uratowac komus zycie a Tobie zaoszczedzic problemow po potraceniu pijaczka zataczajacego sie w deszczowa noc na nieoswietlona droge. Moim zdaniem warto.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...