Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam e61 polifcie z 2007roku z wspomnianym silnikiem 163kuce. Mam do wymiany świece żarowe więc za jednym zamachem bym załatwił temat klapek. Wszedzie dotychczas czytałem ze do m47 idą zaślpki 22mm. Natomiast na jednej aukcji było napisane, że 22mm nie pasują do silników po 2006roku i sprzrdawca odpisał, że tam idą zaślepki o średnicy 33mm. I może mi ktoś potwierdzić jak to z tymi średnicami jest aby sie nie okazało,że rozkrece wszystko i będe tracił czas na wymiamę srednic zaślepek.
Opublikowano

A po co kupować zaślepki?

Wystarczy trochę zabawy ze starymi klapkami wkręcić w to miejsce śrubki m6 dobrze zakontrowac i zaoszczędzisz parę złotych

Opublikowano
Bo i tak kolektor musze zrzucic wiec nowe uszczelki by sie przydało założyć. A biorąc to pod uwagę to nie jest duża różnica cenowa między samymi uszczelkami a pakietem uszczelek z zaślepkami więc wolę zaślepić zaślepką.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo i tak kolektor musze zrzucic wiec nowe uszczelki by sie przydało założyć. A biorąc to pod uwagę to nie jest duża różnica cenowa między samymi uszczelkami a pakietem uszczelek z zaślepkami więc wolę zaślepić zaślepką.

Ja zrobiłem też tak jak max piszę, chociaż klapki były spoko a silnik czysty.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisz do sprzedawcy klapek i po numerze vin określi jakie masz zamówić.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

No właśnie. Też myślałem, że 22mm.

Jeden sprzedawca twierdzi, że od 2006 jest 33mm a drugi że tam jest 22mm.

Wezmę od tego co twierdzi, że 33mm. Ma tez 22mm i jak okaże się, że jest 22mm to zaznacze mu, że bedą mi wymieniać na swój koszt.