Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam nie znalazłem na forum wątku dotyczącego doposażenia w start stop dlatego zakładam nowy temat .Jako że ostatnimi czasy modny jest tak zwany retro fit a że posiadam deskę rozdzielcza z 2006 roku to chce doposażyć w system start stop .Moje pytanie czy taka operacja może się udać ? Co jest potrzebne ? Kolumna kierownicza gdzie blokada jest sterowana elektronicznie ,moduł , deska rozdzielcza z przyciskiem start stop ,piloty coś jeszcze ?
Opublikowano
Worek pieniędzy..... kogos kto Ci sparuje DDE z nowym CAS i kluczykami. Warto wydawać około 2000 zl za guzik ?

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
Fundusze nie grają roli mam już ładne kilka lat sporo pieniędzy wsadziłem w to auto napewno nie sprzedam :)myśle że warto choćby dla samego wyglądu :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pytanie czy nie lepiej jakiś drut mode...

Rozebrać stacyjkę, wybebeszyc czytnik immo.

Pociągnąć kabel do przycisku start i jest.

Coś jak w 101 napraw na TVN robili gdzieś ale że zmiana tutaj kluczyka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Taka też opcja spoko lecz wole zostać przy częściach oryginalnych tak jak ma wyglądać wnętrze np z 2006

Ba, by wyglądało i działało.

Ale fajnie że nie chcesz druciarstwa. :)

Opublikowano
Podsumowując potrzebuje : kolumne kierowniczą ,moduł czas ,stacyjke ,piloty, przewód od stacyjki do start stop ,deska rozdzielcza (posiadam takową) coś jeszcze ?
Opublikowano

Witam!

Potrzebujesz też odczytać ISN ze starego CASa i zapisać go do nowego. Potrzebny do tego odpowiedni programator i oprogramowanie. CASa najlepiej kupić już z pilotami z jednego auta.

Pozdrawiam. Emil.

Diagnostyka. Naprawy elektroniki i elektryki. Nawigacje, mapy, język polski. Doposażenia. Specjalizacja seria E.
  • 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kup odrazu anglika.

To nie tylko instalacja ale też duża ilość modułów i plastiki w konsoli środkowej jak i boczki

Dde/dme

CAS

SZM

KGM

Moduł airbag

SZL?

Lm2

Skrzynki z bezpiecznikami

Kierownica

Lusterka

Cała instalacja

I do tego mnóstwo godzin pracy