Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jestem tu nowy także proszę o wyrozumiałość :)

Mam BMW e70 3,0 235hp świezy nabytek , wczoraj podczas mocniejszego wcisniecia gazu skrzynia po przekroczeniu 3tys obrotów wrzuca bieg N auto toczy sie jak sie zatrzyma silnik gaśnie i potem doslownie przez 10s. niechce odpalic. dodam ze nie wyswietla zadnych błędów ani nic

Natomiast podczas spokojniej jazdy wszytsko jest ok , wiec az strach wcisnac gaz mocniej

moze olej ??

Proszę o pomoc :(

wiem podłączenie do kompa możne pomoże ale aż strach jechać do mechanika w tym stanie

Opublikowano
Ewidentnie masz problem kolego.Takie zachowanie musi generować błąd...lub masz blokadę założoną
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Byłem dzisiaj podpiąć pod komputer i mechanik nic nie stwierdził , ale ja rzuciłem ze może zawór regulacji ciśnienia paliwa jest do wymiany.

(czytałem gdzieś na forum) ten wtedy spróbował się z nim połączyc i przytaknoł mi. takze niewiem :/ troche mnie zmieszał

Opublikowano

Jedź do innego mechanika....jeśli niepotrafi zrobić diagnostyki uciekaj

Poza tym....wrzucanie biegu na tryb N to może być objaw zużytej mechatroniki .Niestety takue rzeczy niegenerują błędu.

Od czego bym zaczął..hmm...od dobrej diagnostyki dla pewności,potem nowy Soft skrzyni wgrać,potem jeszcze można spróbować wymienić olej ,A dalej to już konwerter ,misy itp....ot taka ścieżka

Zobacz jeszcze czy nie masz falowania obrotów po przerzuceniu na N

Opublikowano

jestem po swojej diagnozie i tak :

-nie dogrzany silnik , trzyma 65-68 stopni także sporo brakuje. winny na pewno jest termostat główny , ten od EGR wymieniłem dziś.

-świece żarowe do wymiany na 100% , sterownik tez kupiłem. (rano odpala na 5s i gaśnie, jak potrzymam delikatnie pedał gazu to wszystko ok i tak tylko na zimnym)

i teraz pytanie: Jak myślicie czy przez niedogrzanie silnika możne to tak odłączać podczas przyspieszania???? raczej nie , moim zdaniem to raczej kwestia tego zaworu w listwie. Ale pierw muszę uregulować temperaturę silnika zanim dam jej w pedał by zobaczyć czy odłączy.

Opublikowano
Miałem na myśli to że świece nie mają nic z tym wspólnego ale błędy musisz po kolei el8minowac.Tak jak mówiłem dobry diagnosta poradzi sobie
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.