Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od czasu do czasu wyskakiwał mi błąd od aktywnego układy i ikona kierownicy z żółtym wykrzyknikiem był spokój dłuższy czas aż do wczoraj zaznaczę za nawaliło śniegu jak cholera jest na lekkim plusie cały czas mokro i świruje mi ten błąd jak nigdy zaświeca się po jakimś czasie gaśnie i tak dziennie z5x w tym casie kierownica bardzo ciężko chodzi jak by nie miała wspomagania poświeci się z 30min i gaśnie po któryms odpaleniu auta i osiągnięciu pewnej prędkości jak podpiolem kompa to się nie dało wykasować błędów mimo ze błędy były nieciągłe w czym może tkwić problem jakaś wiązka może zamakac czy poprostu już pada czujnik błędy były tez od silniczka sterującego kodu podam jak podepnę kompa bo nie zapisałem
Opublikowano

Podsyłam kody usterek od aktywnego układu

6137- czujnik pozycji silnika :usterka

614A- kąt pozycji silnika:nie zainicjowany

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W ista jest jakaś procedura związana z blokadą właśnie, chyba synchronizacja, kiedyś to robiłem w e91 z problemem kontrolki kierownicy, załatwiło to sprawę. Nie pamiętam kodów błędów, jak będę przy komputerze to postaram się odszukać.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Podsyłam kody usterek od aktywnego układu

6137- czujnik pozycji silnika :usterka

614A- kąt pozycji silnika:nie zainicjowany

Równie dobrze może być przyczyną słaby akumulator.

Opublikowano

Na 99/9% wiązka borykam sie z tym juz jakis czas po prostu gniją przewody naprawilem pod nadkolem ale jakis czas temu zaczeło sie znowu.Prawdopodobnie czesc wiązki pod maglem tez gnije jak jest sucho brak problemu ale jak popada i jest wilgotno wywala blad z tym ze u mnie kierownica prosto i lekko chodzi natomiast brak afs

612c

6137

614a

613e

na wiosne przejże wiazke pod maglem bo podobno jest z tym trochę roboty

Na poczatek zobacz pod prawym nadkolem :) i sprawdz czy masz sucho tam gdzie siedzi sterownik od afs czyli pod nogami pasażera

A i u mnie tam gdzie sterownik sucho tak że sterownik sprawny

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam dawno nie pisałem tu posta bi dopiero się zabrałem za to wiązka z prawej strony sprawdzona jest Ok przy elektrozawor na maglownicy były upalone kabel wiec zaizolowalem i drugi czujnik jest pod autem tez wyczyszczony i zaizolowany i pozostał błąd 613D blokada elektryczna nieciagla którego się nie da skasować wspomaganie działa ale ze wzrostem prędkości jest tak samo a powinno się zmniejszać wspomaganie i się swieci na desce żółta kierowania w czym może buc problem ??
Opublikowano
Kalibracja była robiona kilka razy mimo to błąd nie gaśnie rozmawiałem z elektromechanikiem ma mi przeglądnąć i pomierzyć wszystkie czujniki prawdopodobnie jest ich 4 i przejrzeć wiązkę która idzie w belce pod silnikiem zobaczymy czy to coś pomoże
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Problem rozwiązany wiązka pod silnikiem od magla była pognita i potopiona . Kupiłem nowa w aso 630zl i wszystko działa temat do zamknięcia pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Duzo roboty z wymianą tej wiazki pod silnikiem bo tez mnie to czeka wiazke juz mam kupilem uzywke z anglika w idealnym stanie tylko muszę dosztukować kilka cm bo z angola jest troszke krótsza jak morzesz to napisz po kolei co i jak :D :D
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Widze ze jak jest problem to sie wchodzi na forum , ale jak juz po problemie to niema po co wchodzić bo juz mnie to nie dotyczy to po co odpisywać :nienie:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam przepraszam ze tak późno trochę zabiegany bylmem i tez przyznaj ci racje ze problem rozwiązany to się nie zagłada na forum ja sam tego nie robiłem oddałem auto do elektromechanika i on mi to robil miałem dwie opcje do wyboru kupić nowiwa wiązkę która idzie pod silnikiem albo latanie starej tańszy koszt ja wybrałem nowa wiązkę za robociznę zapłaciłem 300 zł do spraw mechanicznych staram się robić sam do elektryki oddaje auto do sprawdzonego elektromechanika