Skocz do zawartości

E 46 dorobienie kluczyka

andy_64

Rekomendowane odpowiedzi

No a niby jak Ci dorobia kluczyk ? jak nie na podstawie vin-u? Co wyślesz im własny kluczyk? gorzej jak zgubiłeś i nie masz żadnego.

Jedziesz do bmw, musisz być właścicielem auta dajesz numer vin wpłacasz jakaś tam zaliczkę załóżmy 100zł

i w ciągu 4 dni masz kompletny kluczyk z immo ze sterowaniem z pilota normalny orginalny klucz. koszt to 670 zł

jak chcesz klucz do otwierania drzwi to jedz do byle jakiego ślusarza i ci dorobi za 2 dychy

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

No a niby jak Ci dorobia kluczyk ? jak nie na podstawie vin-u? Co wyślesz im własny kluczyk? gorzej jak zgubiłeś i nie masz żadnego.

Jedziesz do bmw, musisz być właścicielem auta dajesz numer vin wpłacasz jakaś tam zaliczkę załóżmy 100zł

i w ciągu 4 dni masz kompletny kluczyk z immo ze sterowaniem z pilota normalny orginalny klucz. koszt to 670 zł

jak chcesz klucz do otwierania drzwi to jedz do byle jakiego ślusarza i ci dorobi za 2 dychy

Nie wszyscy bylejacy slusarze mają groty do BMW.

kolego ja dorabialem kluczyk w aso .........jedz do salonu bmw na dzial czesci tam robisz zamowienie ........podajesz numer ten dlugi z dowodu rejestracyjnego i oni ..juz beda wiedzieli co dalej........w przeciagu 2-3 dni przyjezdzasz i odbierasz.........jest to orginalny kluczyk z pilotem taki jaki ma byc..........nastepnie jeden z mechanikow bmw pojdzie i zaprogramuje ci do twojej buni............koszt 500 zl .....za jeden kluczyk

Nie wszyscy bylejacy slusarze mają groty do BMW.

to jest zwykly kluczyk, dajesz mu swój a on ci go dorobi w 30 min max.

czyba ze chcesz immo pełen pilot itp. no tu koszta sie zwiekszaja nie oplacalnie. jeden typ mi krzykna 1000zł za kluczyk jak w seri kodowany z centralnym itp. to taniej masz w serwisie bmw.

rada zwykly zapas do auta dorobić u slusarza a nie w serwisie, chyba ze chcesz nim odpalać auto to musi mieć immo. to za 200zł u slusarza cięzko zrobić, wiec tylko bmw sie opłaca w takim wypadku

Zawsze można dorobić kluczyk bez pilota w ASO. Koszt poniżej 200 PLN

Kolego a czy tym kluczem można odpalać normalnie auto?

Tak. Tylko nie ma pilota i jest cieńszy, ale to oryginalny klucz z kompletu, jakie powinieneś dostać przy kupnie.( możliwe że nie zamknie schowka bo to jest niby "klucz serwisowy".)

Koszt w ASO w Szczecinie 175zł.

Mówicie, że ten tani kluczyk bez pilota odpala samochód?

Do tej pory wydawało mi się, że nie... może się myliłem. Dobrze by tak było;)

Teraz pytanie: jak nim włączać/wyłączać alarm? Chyba nie da rady co? :roll:

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti

akurat ostatnio u tego goscia robilem

jest co sobota i niedziela na gieldzie w KRK

czas pracy ok 20 minut ..

zdjecie oslony pod kolumna kierownicy - wypiecie modulu - programacja - dorobienie klucza - i poskladanie tegoz

kluczyk z calym sterowaniem dziala bez zarzutu (mam alarm podpiety pod zamykanie z kluczyka) ...

koszt - 550 zl - fakt .. na orginalnym kluczyku ..

w ASO ? :) pojechalem zasiegnalem info ...

za duzo zabawy i czekania .. a koszt - suma summarum ok .. 800 - 900 zl do e46

oprocz samego klucza .. jest jeszcze na sam koniec 'parowanie' lub jak to nazwac inaczej 'zestrojenie' - czyli do ceny kluczyka trzeba doliczyc ok 150 zl :):)

powodzenia .. mam orginal w duzo nizszej cenie :)

tyle tylko, ze nie jest on 'wprowadzony' w dokumentacje samochodu ..

a w ASO wlasnie tak robia .. ze rejestruja dorobienie kluczyka :):)

pozdrawiam

q

za duzo zabawy i czekania .. a koszt - suma summarum ok .. 800 - 900 zl do e46

oprocz samego klucza .. jest jeszcze na sam koniec 'parowanie' lub jak to nazwac inaczej 'zestrojenie' - czyli do ceny kluczyka trzeba doliczyc ok 150 zl :):)

q

no to nie ma co ładnie nacinają na kase, w warszawie gdzie powinno byc naj drozej wszystko kosztuje 670zł kluczyk jest orginlany i koduje go serwisant i wszystko jest wliczone w cene. a czas realizacji od 2 do 4 dni.

a słyszałem za na tej giełdzie ktoś dorabiał kluczyk do auta i mu fure ukradli.

Na tym forum czytałem:P

:):) krakowek :):) .. jezeli jestes pewien, ze do ceny 670 zl niczego juz wiecej nie wliczaja to spoko cena - chociaz uwazam, ze za dorobienie kluczyka to i tak zdecydowanie za duzo :):)

a co do gieldy ?

facet nie jest firma krzak - stoi tam od lat ... caly czas za nim lazilem i patrzylem mu na rece :) nie mial mozliwosci zrobienia odcisku czy innych bajerow :):)

wiec spoko :):)

ale ... moze to i prawda ..:) zawsze trzeba uwazac :):)

• 4 miesiące temu...
Witam wszystkich kupilem BMW e46 330d we Francji niestety z jednym kluczykiem i nie dziala w nim pilot ktos moze mi cos doradzic lub dac namiary na kogos kto sie tym problemem zajmuje tez chce dorobic drugi orginalny kluczyk wraz z pilotem

Ja dorobiłem kluczyk za 450 zł już z kodowaniem wszystko chodzi jak należy viewtopic.php?f=69&t=121061. Na serwisach trzeba uważać podając nr vin przy odbiorze kluczyka można się zdziwić ,że np. nie chodzi , powodem mógł być naprzykład zepsuty sterownik EWS , ktoś go wymienił nie zostało to nigdzie odnotowane (naprawa metodą garażową) . Na serwisach polecam sprawdzenie kluczyka w keyreader-ach czytnikach kluczy , wtedy dowiecie się wszystkiego o kluczyku i nr Vin. :wink:

kolego ja dorabialem orginakny klucz w aso w krakowie czekalem chyba kolo tygodnia koszt to 650 zl orginal klucz jezeli nie myslisz szybko sprzedawac swojej buni to chyba to bedzie najlepsze rozwiazanie POZDRAWIAM

• 7 miesięcy temu...

Trochę odgrzebię temat ale nie ma sensu zakładać nowego.

Mam takie pytanie które jak mi się wydaje nigdy nie padło. Czy jest możliwość przełożenia immobilisera i alarmu z oryginalnego kluczyka od innego samochodu i zaprogramowanie do mojego auta?

Znalazłem na allegro obudowę z grotem za 30zł, do tego oryginalny kluczyk za 40zł i jestem ciekaw czy jest to możliwe.

Dorobiłam klucz do mojej e46 na poczekaniu, przy okazji dokonano odczytu informacji jakie kluczyk posiada. Koszt może nie mały, bo 500 zł, ale szybko i dobrze. Adresu dokładnie nie pamietam, przy ulicy Żelaznej w warszawie, tel.607 707 707.

Wszystko da się zrobić, tylko nie przez przeciętnego zjadacza chleba. Fachowcy kosztują.

Dlatego czasami lepiej jest dorobić klucz w ASO niż kombinować i jeszcze przy okazji coś innego posadzić.

Komu w drogę, temu Neste.

• 1 rok później...

Witam

W momecie zakupu samochodu dostalem tylko 1 kluczyk ktory przestal dzialac z pilota, orientowalem sie u lokalnego (UK) dilera BMW o nowy i koszt takiego kluczyka winosi 120 funtow.

Orientuje sie moze ktos ile taka przyjemnosc kosztuje w Polsce i czy mimo tego ze auto jest Angielskie moge zamowic go w Polsce? A moze macie jakies alternatywne pomysly.

Pozdrawiam

Ja dorabiałem kluczyk w ASO BMW, ale plastikowy serwisowy (otwiera zamki, odpala auto) - koszt 190 zł.

A tak apropo jak masz 1 kluczyk to jest więcej niż bardzo prawdopodobne, że miałeś grzebane przy liczniku przebiegu km - sprawdź przebieg i historię auta :(

Ja osobiście dorabiałem kluczyk u mnie na wiosce u jednego z fachowców wyniosło mnie to 550zł i mam kluczyk którego prawie nie da się odróżnić zew. od fabrycznego (brak mu tylko po tylnej stronie wypisanych numerów) oczywiście kluczyk z pilotem etc cały zabieg trwał około 30min.

Darmowa diagnostyka, programowanie - Nowy Sącz i okolice, kontakt PW

Moja galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=173808

BMW E46 320Cd CR EU4 Coupe

Scania 124l 420KM

• Zasłużeni forumowicze
Witam

W momecie zakupu samochodu dostalem tylko 1 kluczyk ktory przestal dzialac z pilota, orientowalem sie u lokalnego (UK) dilera BMW o nowy i koszt takiego kluczyka winosi 120 funtow.

Orientuje sie moze ktos ile taka przyjemnosc kosztuje w Polsce i czy mimo tego ze auto jest Angielskie moge zamowic go w Polsce? A moze macie jakies alternatywne pomysly.

Pozdrawiam

W Polsce koszt nowego kluczyka w ASO to ok. 650-800 zł zależy w którym serwisie dlatego bardziej opłaca Ci sie zamówić w UK, chyba że zamówisz taki bez pilota to wtedy koszt dużo mniejszy.