Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim.

Wiem że tematy tego typu wałkowane były wiele razy. Trochę poczytałem tutaj na forum. Ale jednak mam kilka pytań. Planuję pierwszego bawarczyka, zawsze było audi i przyszła pora na zmianę. Od 9 lat miałem tylko audi więc w tym zakresie wiedzę posiadam. Bmw nigdy nie miałem, jeździłem raz, jak dobrze pamiętam to 540i (dawno to było). Jeśli byłyby ktoś uprzejmy i konkretnie udzielił mi kilku odpowiedzi z własnego doświadczenia.

1.jak to jest z 523i z 1998r? Jedni mówią że dobrze to jedzie inni że objedzie go e36 320. Nie szukam mega sprintera, teraz mam A6 C5 Avant 2.4 165KM, ale żeby mnie Tico nie wyprzedzalo ;)

2.dyponuje nie wielką kwotą bo szukam do 7500 zł, wiem że za tą kasę to zawsze będzie coś do zrobienia ale kasa nie urośnie nagle, wolę po woli dokładać parę złoty (taka sytuacja i nic nie poradzę).

Mam możliwość kupienia właśnie 523i z lpg 98r. Klima, szyberdach, multikiera, telefon, tylko czy to tak wychodziło że z tyłu szyby na korby?

3.blacharsko jaki jest to mi nie przeszkadza (źle nie wygląda), interesuje mnie sprawa techniczna. Z tego co powiedział mi sprzedawca do zrobienia jest: czujnik abs prawego tylnego koła, jakaś rurka od klimatyzacji, i prawdopodobnie drążek w przednim kole bo coś delikatnie stuka. Wstawiony był tłumik końcowy od jakiegoś 2.0 i samochód nie chciał jechać za bardzo, po jego usunięciu, podobno wszystko jest ok. Panowie na co zwrócić uwagę przy tym modelu i co może być najdroższe w naprawie? Nie chce jechać 200km na próżno ale też ewentualnie jeśli go kupię, nie chce wrócić na lawecie od połowy drogi ;)

Każda uwaga będzie dla mnie cenna, z góry dziękuję :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1.jak to jest z 523i z 1998r? Jedni mówią że dobrze to jedzie inni że objedzie go e36 320. Nie szukam mega sprintera, teraz mam A6 C5 Avant 2.4 165KM, ale żeby mnie Tico nie wyprzedzalo ;)

Optymalny silnik, nie jest to rakieta, ale nie jest mułem.

Mam możliwość kupienia właśnie 523i z lpg 98r. Klima, szyberdach, multikiera, telefon, tylko czy to tak wychodziło że z tyłu szyby na korby?

Były 523i z korbotronikiem, w vin wszystko jest.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Witam, tego modelu ktory opisałeś ja bym nie brał. Szczegolnie jezeli trzeba 200 km jechac

Skad jestes ?

Dlaczego tego modelu byś nie brał?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak w BMW coś stuka to znaczy, że zaraz odpadnie :D

Nawet mocno zużyte tuleje nie stukają, łupie dopiero są zerwane.

A z zamianą jesteś pewien, nie jest tak, że Twojemu audi trochę już dolega, jego BMW podobnie i liczycie, że zamienicie na coś w lepszy, stanie? ;)

Nie lepiej pchnąć za cenę rynkową i z kasą w kieszeni jechać coś wybierać na rynku?

Opublikowano
Moje audi wymaga wkładu w kwocie do 700 zł. Nie chcę przedniego napędu, to była pomyłka. Tylko 4x4 lub na tył. Każdy samochód wymaga wkładu, nie ma konkretnego zainteresowania moim audi bo ludzie szukają za 5-6 tys. Tylko że u mnie wszystko jest zrobione. Automat, silnik, zawieszenie jest wpakowane sporo pracy i kasy. Mówię szczerze kupujacemu co było robione i co zostało, to nie wierzą i proponują 6 tys. Dlatego szukam zamiany, może to jakieś wyjście? Mam dosyc marudzacych znawców. Za darmo audi nie sprzedam. Liczę na taką samą prawdę z drugiej strony.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak jesteś z Warszawy to możesz podjechać do mojego znajomego, sprowadzają sporo samochodów w takim budżecie i mają na placu w warsztacie E39 kombi (jasny błękit metalik), tyle że to 520, auto z końcówki produkcji 2001 jakiś Xenon za dużo w środku nie ma, ale to zdrowy samochód. Przyjechała z usterką spod Szwajcarii, miała pękniętą ostatnią tuleje, wjechał cały silnik, na prawdę zdrowy! Pracuje super, gdybyś był zainteresowany, to się odezwij na priv
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.