Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam pewiem problem oraz pytanie do Was. Jestem posiadaczem BMW E60 z 2litrowym dieslem od ponad miesiąca, niestety okazało się że musiałem pare dni po zakupie wymienic dwumas odrazu ze sprzęgłem. Przed wymianą po wciśniętym lekko pedale sprzęgła strasznie chrobotało coś i od czasu do czasu rzucało budą przy odpalaniu i gaszeniu. Po wymianie na komplek LUKa od samego początku zauważyłem ze jeśli chce ruszyć na samym sprzęgle bez gazu lekko szarpie autem, dodam że na starym komplecie tego nie było, mechanik twierdzi że musi się to ułozyć wszystko, zrobiłem już około 4tys km i nadal tak samo. Druga sprawa to że przy gaszeniu rzuca budą, fakt faktem nie jest to zawsze , wręcz bardzo sporadycznie ale jest. Zawsze odpalam i gasze auto na sprzęgle. Chciałbym poznać Waszą opinie na temat takiego przypadku, czy może coś jeszcze jest odpowiedzialne za takie zachowanie autka podczas gaszenia. Dzieje się to naprawde sporadycznie, nie ma na to reguły. Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kiedyś jak wymieniłem sprzęgło z dwumasą w E60 520d to też miałem takie szarpanie przy ruszaniu, pomogło trochę przypalenie sprzęgła. Co do rzucania budą to sprawdź czy działa poprawnie klapa gasząca przed EGR.
Opublikowano
Kolego , jest jakiś sposób w domowych warunkach by te klapy sprawdzić? Tzn dodam że poprzedni własciciel mówił że klapy zostały wyrzucone. I tak jest napewno bo to kolega który miał te autko 3 lata w posiadaniu i sam to robił
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chodzi o klapę gasząca w przepustnicy a nie klapki w kolektorze dolotowym.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.