Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,, pacjent bmw 87 116i z 05 roku

problem jest taki że zawsze gdy odpale samochód na zimnym silniku i schodzi ze ssania zaswieca sie kontolka silnika bledy po odczytaniu to

29 CC - wypadanie zaplonu na wielu cylindrach, z wyłączeniem cylindra - nieciągły

29 CD - cylinder 1 z wypadaniem zaplonu

2A83 - nieznany kod usterki

zamienialem cewki na pierwszym cylindrze i dalej wywala te same blędy, podmieniona przeplywka tez nic, dzieje się tylko na zimnym , jak skasuje blad i zapale znowu to juz bledu nie wywala nawet po godz czy dwoch, auto postoi calą noc i z rana to samo wywala blad, autem troche szarpie jak jest na ssaniu,, a jak po odpaleniu odrazu przygazuje to błędu też nie wywali, tlyko jak zapale i bez dotykania gazu. powiem ze czuć w spalinach paliwo troche.

jeszcze jedna rzecz którą zrobiłem to wypiołem kostke od sondy lambda zeby zmierzyc opór grzałki i multimetr po wpięciu się w dwa białe kable pokazuje 0 opór czy to może być wina sondy tzn grzałki.

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma noxa w n45.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To trzeba zaczac od cisnienia paliwa i oblukania pracy egr a jak tu bedzie okejo to zrzuc wydech zaraz za kolektorem
Opublikowano
a jak to jest z sondami w tym samochodzie mianowicie chodzi o grzalki,, jak sprawdzalem multimetrem na dwuch bialych opor pokazuje ZERO na sondzie przed katem,, ew jak je jeszcze sprawdzic moze to dogrzewanie nei dziala??
  • 1 rok później...