Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam i proszę o pomoc mój samochód to e60 530d 218km z 2004 roku .Problem to ładowanie alternatora zacznę od początku alternator przestał ładować kupiłem używany za 200 zł chodził miesiąc potem padł stwierdziłem ze to regulator kupiłem 1 firmy "krzak" ładowanie 13.2 następnie kupiłem ori valeo zero połączenia z samochodem .Kupiłem w końcu alternator po regeneracji za 550 zł założyłem ładowanie 13.2 mierzone od razu na śrubie alternatora i na klemach aku . Wcześniej wymieniłem pasek klinowy wraz z rolkami oraz nowy aku wczoraj kupiłem jeszcze Bosch żeby sprawdzić czy aby nie akumulator ma zwarcie itp. dalej to samo . Na komputerze nie ma błędów IBS zrobiona adaptacja aku . Nie mam już sił i proszę o pomoc na kole pasowym nie widać ani pęknięć ani drgań wspomaganie działa normalnie .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A co Ci sie dzieje?

Masz problemy z odpalaniem ,swiatla slabo swieca ,czy tez cos innego sie dzieje z elektryka?

Opublikowano
Auto odpala na tyle ile akumulator ma jeszcze siłę brak ładowania na biegu jałowym i przy wyższych obrotach po włączeniu świateł radia ogrzewania ładowanie spada do 11.7. Nie mam już pojęcia co to może być
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kupić sprawny nowy (regenerowany) alternator to nie taka oczywista kwestia, ja kiedyś w 1.9jtd dopiero za trzecim razem trafiłem na dobry (ponad 800,-), lepiej podjechać do warsztatu, który je naprawia.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale nakupiles tych alternatorow...

Pewnie wszystkie sa sprawne...

W twoim aucie alternator jest tylko elementem wykonawczym i nie podejmuje zadnych decyzji robi to co mu nakazuje DDE - jesli wypniesz ten kabel pojawi sie max ladowanie ale nie o to w tym chodzi

DDE dostaje odczyt z klemy ibs i to pewnie ona jest uszkodzona

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na komputerze nie ma błędów IBS

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jesli komunikacja miedzy DDE a IBS nie zostala przerwana a klema nie zczytuje wyplywajacej energii i takie dane wysyla to DDE widzi full aku i nie wzbudza alternatora i prad z aku wyplywa do jego padniecia a bledu nie bedzie

Tu jeszcze kolega moze cos sam porobic - jak usterka bedzie glebiej to czas pokaze

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

O jakich wtyczkach mowisz?

Chcesz moze powiedziec ze sciadasz kleme z aku na pracujacym silniku?-jesli alternator jest w trakcie ladowania i odepniesz kleme to momentalnie jest spalony jego mostek prostowniczy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdzanie komputerem nic nie da...

Sprawdz czy alternator daje wiecej Volt niz ma aku i wymien kleme ibs i oczywiscie adaptacja oraz przeczyscic polaczenie klemy minusowej z karoseria ( o klemach na aku nie wspominam bo to oczywiste ) i przewodu plusowego miedzy alternatorem a rozrusznikiem- to jest to co mozesz zrobic sam a po co masz komus za to placic

Jak to nie pomoze to szukaj dobrego elektryka