Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie czy da sie jakos wyciszyc czujniki parkowania? Mam podstawowe, bez kamery i jest to totalny szajs klasy chinskich rozwiazan z allegro - BMW powinno sie wstydzic i wziazc lekcje z grupy VAG. Czujniki sa nadwrazliwe wiec parkujac lapia przedmioty ktore sa daleko od auta i bez sensu denerwuja kierowce, w Audi jest opcja 'wycisz' dostepna pod jednym przyciskiem, tu oczywiscie jej nie ma... Czy da sie to odgrzebac gdzies w menu?
Opublikowano
W opcji dzwiek powinny byc. Poza tym jak sa aktywne mozna skrecic glosnosc potencjometrem. Nie uwazam ze czujniki sa badziewne, nawet bez kamery, chociaz moglyby dzialac nieco szybciej

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też uważam, że system działa bardzo dobrze pod kątem czułości, ale faktycznie reakcja jest zbyt wolna, szczególnie jeśli chodzi o przód.
Opublikowano
U mnie jak włączę od od razu czujniki działają.Czyli wciskam przycisk i w ułamku sekundy na wyświetlaczu jest zasięg przód./tył z wykrytymi przeszkodami... nie wiem czy to efekt tego, że mam LCI czy po prostu macie na myśli, że jak szybko się zbliżam do przeszkody to zasięg czujników jest nie za duży i można nie zdążyć wyhamować
Opublikowano
U mnie jak włączę od od razu czujniki działają.Czyli wciskam przycisk i w ułamku sekundy na wyświetlaczu jest zasięg przód./tył z wykrytymi przeszkodami... nie wiem czy to efekt tego, że mam LCI czy po prostu macie na myśli, że jak szybko się zbliżam do przeszkody to zasięg czujników jest nie za duży i można nie zdążyć wyhamować

Chodzi o prędkość z jaką się zbliżasz do przeszkody.

Opublikowano
Ej, chyba przesadzacie. Jak zbliżam się do przeszkody, co do której TO MA MI POMÓC, to zbliżam się do niej kilka km/h! Jak chciałbym zawracać driftem i miałbym ewentualnie zahaczyć o słup, to żaden system mi nie pomoże...
Opublikowano
Jadac przykladowo 5 km/h przejezdzasz w ciagu sekundy prawie poltora metra, to starczy by przeoczony slup wbil sie porzadnie w auto

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

Opublikowano
Niby system działa tak, że im większa prędkość tym szybsza reakcja ale i tak jest za wolno. Największy problem jest z obiektami, które nie są płaskie (słupki, narożniki). Ja parkuje najwolniej jak się da z praktycznie zerowym zaufaniem do PDC. Następne auto z kamerami 360 bo przynajmniej będzie widać jaki obiekt mam do ogarnięcia.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie zgodzę się z Tobą, że wąskie słupki system pomija, bo tak sugerujesz. Czułość jest super, jedynie można się przyczepić do prędkości reakcji, szczególnie przednich czujników.
Opublikowano
Nie napisałem, że pomija. Ale ewidentnie ma z nimi problem i reaguje bardzo późno.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
A czy możecie mi powiedzieć koledzy, czy u was PDC też działa cały czas nawet jak po zakończeniu cofania wyrzucicie z wstecznego na luz? Strasznie to irytujące bo cały czas piszczy i dopiero jak wyłącze zapłon to rozłącza go. Można to jakoś zmienić, a może mam coś uszkodzone?
Opublikowano
Dzisiaj oglądając co jest możliwe do zakodowania przez Carly zobaczyłem że jest opcja do zakodowania głośności czujników parkowania na przód i tył osobno, co prawda nie ma tam opcji wyłącz ale jest bardzo cicho :D. Próbowałeś już tego ?