Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,wiem że moze to zabrzmić dziwnie ale zapytam;)Odkryłem że w trybie sport i przestawieniu wajchy na manual ale nie zmieniając manualnie biegôw, automat sam fajnie kręci wyżej obrotkiem niż w normalnym trybie sport.Dynamika na duży plus.Czy można tak jeździć nonstop bez skutków zepsucia czegoś?

W tych ustawieniach jest naprawdę żwawszy i zanim wsadzę tam box chciałbym tak jeździć;)

Opublikowano

Dzięki.Serio nie miałem o tym pojęcia,myślałem że już w trybie sport wszystko jest ustawione a tu jeszcze dodatkowy bonus w postaci lekkiego kopa w fotel.

Mam aktywny układ kierowniczy -zintegrowany (2VH)ale chyba brakuje jakiegoś plusa bo nie jestem z niej do końca i nie sądzę żeby to było wszystko ,spodziewałem się czegoś jeszcze bardziej bezpośredniego.

Opublikowano
Czy jest jakas ukryta kontrola startu w tych skrzyniach biegów ?

0. Czekasz aż silnik się dogrzeje.

1. Wyłączasz DSC.

2. Włączasz tryb sport.

3. Dźwignia skrzyni biegów na D Sport (D i w lewo).

4. Lewa noga mocno na hamulcu.

5. Prawa noga gaz do kick down'a - przy 2-3k RPM obrotomierz się zatrzymuje, na zegarach pojawia się flaga.

6. Masz około 2-3 sekund żeby puścić hamulec i lecisz.