Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dzis po pokonaniu ekstremalnych kaluz i powrocie do domu okazalo sie, ze tylny prawy dywanik jest mokry, co wiecej okazalo sie ze jest to wieksza kaluza. pstanowilem zbadac temat i okazuje sie, ze w tym miejscu jest zbiornik i nie ma zadnych otworow technologicznych, wiec woda od spodu sie nie dostala, a wiec sprawdzalem boki i okazalo sie ze od strony drzwi tez jest delikatnie wilgotna wykladzina. teraz tylko pytanie czy to jedyne miejsce ktoredy woda sie mogla dostac? jesli tak to jakim cudem? z przodu bym sie temu mniej dziwil, ale z tylu mnie to zastanowilo.
DIESEL POWER
Opublikowano

witam sprubuj wziąść wąż z wodą i lać po aucie z tej strony koło drzwi progu a druga osoba niech siedzi w aucie i obserwuje może będzie widać skąd sie leje

pozdrawiam

:cool2:

Opublikowano

Po wyschnieciu dywanika zamykasz sie w srodku w samochodzie a druga osoba polewa samochod wezem ogrodowym mniej wiecej w tej czesci samochodu w ktorej zbiera sie woda. Od czasu do czasu otworz drzwi i od razu zauwazysz czy to wina uszczelki w drzwiach czy moze inny problem.

Najlatwiej odsunac troche w dywanik w tym miejscu i zobaczyc skad woda naplywa w to najnizsze miejsce w samochodzie. :wink:

Opublikowano
mam jeszcze jedna watpliwosc. otoz poczytalem sobie o wodzie i dzis stwierdzilem, ze odplyw pod filtrem przeciwpylkowym byl zapchany i widac, ze woda tam sobie plywala, choc sam filtr byl absolutnie suchy (mogl sie osuszyc), czy mozliwe jest zatem, ze woda sie dostala nawiewem przez filtr?
DIESEL POWER
Opublikowano
wczoraj zaliczylem wszelkie mozliwe kaluze, zlalem samochod woda doszczetnie. wynik - nic. w samochodzie zapanowala susza, ale skad sie wziela woda pozostaje zagadka.
DIESEL POWER
Opublikowano

Jesli odplyw z komory filtra przeciwpylkowego jest zapchany woda i tak wyplynie przez otwory w korpusie obudowy filtrow. Poza tym prawidlowo zamontowany filtr znajduje sie ok. 1-3cm nad dnem obudowy filtra. W zwiazku z tym nie ma prawa dostac sie woda do wnetrza przez system nawiewu chyba, ze zamieniles swoja becie w Yellow submarine, :))).

Pozdrawiam

GO NAVY...
Opublikowano

tak. pod obydwoma od strony silnika. to sa takie krotkie rureczki. ja to przepchalem firmowym srubokretem, wiec nie ma zadnego problemu. wlasciwie to wyciagnalem te smieci.

instrukcja wykonania:

- zdejmujesz pokrywe filtra

- wyjmujesz filtr

- w rogu od strony silnika, w kierunku przodu jest dziurka. to jest wlasnie caly odplyw.

DIESEL POWER
Opublikowano
drogi kolego czy mogla wplynac jesli byl zapchany odplyw czy nie? notabene juz go odepchalem.

Jeśli by to było przez zapchany odplyw to powinieneś mieś mokry przedni dywanik a nie tylny - miałem tak swego czasu w Omedze - myślałem że nagrzewnicę szlag trafił, a to się okazało, że zapchany dolot. W BMW to jest zrobione lepiej i w rzeczy samej nie powinno mieć to żadnego wpływu.

http://www.skredyt.pl/projekty/bmw.jpg
Opublikowano
wydaje mi sie, ze przez uszczelke, ale to prawie niemozliwe. dzis juz znacznie mniej jest wilgotne, ale jednak jest ewidentnie przy progu i ewidentnie uszczelka cala byla mokra. co prawda jechalem jak glupi po wszystkich kaluzach, tak ze momentami az tracilem przyczepnosc.
DIESEL POWER
Opublikowano
nie chcialbym zapeszac, ale wedlug mnie jest to kwestia regulacji drzwi, wzglednie uszczelki. wczoraj poprawilem uszczelke i ten plastik, ktory na nia zachodzi od strony wewnetrznej. czekam teraz na efekty. od wczoraj na razie nie wlew sie nic.
DIESEL POWER
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie, nie wiem ile wniesie do dyskusji moj glos, ale... jakis czas temu pisalem, ze u mnie rowniez pojawila sie woda po stronie prawego tylnego pasazera (na jego dywaniku), uszczelka wg. mnie byla ok

po pewnym czasie zmienialem filtry przeciwpylkowe oraz filtr powietrza (trzeba zdemotowac odrobine obudowe jednego z kanalow od przeciwpylkowych - wlasnie po stronie powodzi), po ostatnich deszczach nie zauwazylem kropli wody w miejscu poprzedniej powodzi - moze to przypadek, ale byc moze faktycznie cos bylo ni tak z tymi filtrami przeciwpylkowymi...

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Panowie, nie wiem ile wniesie do dyskusji moj glos, ale... jakis czas temu pisalem, ze u mnie rowniez pojawila sie woda po stronie prawego tylnego pasazera (na jego dywaniku), uszczelka wg. mnie byla ok

po pewnym czasie zmienialem filtry przeciwpylkowe oraz filtr powietrza (trzeba zdemotowac odrobine obudowe jednego z kanalow od przeciwpylkowych - wlasnie po stronie powodzi), po ostatnich deszczach nie zauwazylem kropli wody w miejscu poprzedniej powodzi - moze to przypadek, ale byc moze faktycznie cos bylo ni tak z tymi filtrami przeciwpylkowymi...

A co bardzo ciekawe co piszesz..... - coż może w rzeczy samej jakoś ma to wspólny mianownik = warto spróbować...

http://www.skredyt.pl/projekty/bmw.jpg
Opublikowano

mialem dokladnie to samo. woda na tylnych dywanikach.

podowiadywalem sie troche. podobno przytkaly sie szlauchy do odprowadzania wody z auta. jesli auto ma klime to taki system musi poprostu byc.

chce sie tym zajac po dlugim weekendzie. jade do Maricna na rzemieslnikow. jesli ktos z wawy jest zainteresowany zapraszam ze mna :)

gg 7168935

http://img246.imageshack.us/img246/8982/podpisbkpyo6.jpg

Opublikowano

witam

nie mam e39 ale jak tam pod fotelem jest wyjscie na ogrzewanie nóg tylnych pasazerów to sa duze szanse ze własnie tedy sie dostaje woda która sie skrapla w mieszalniku a nie odpływa odpływem pod auto bo jest zatkany

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS