Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich mam male pytanko czy jak zaloze filtr stozkowy do e316 stanie sie cos bo czytalem ze tylko do 2 litrowych i wiecej mozna dzieki za odpowiedz
Opublikowano

Tak, stanie sie ...

Moc wzrosnie wprost proporcjonalnie do wielkosci filtra, czym wiekszy tym lepszy. Nawet jakby lekko mial zachodzic na maske, to smialo tnij i wstawiaj plekse ... 316i to diabel na stozku :lol: :lol: :lol: :twisted2:

pzdr,
Opublikowano

Było to już na forum :duh: :search:

Po 1. Dobry dolot do stożka to podstawa :!:

Po 2. Jak założysz stożek bez dolotu to nic Ci nieda a co gorsza może Ci sie bardziej mulić bo bedzie dostawać gorące powietrze z komory silnika :!:

Po 3. Po co Ci stożek w 1.6 :duh:

Jestem silny wewnętrznie jak Jeep Wrangler, z klasą jak Mercedes S600, niedostępny jak BMW 750iL, delikatny jak jasna skóra w Volvo C70, pięknyi wysportowany jak Audi TT i niekoniecznie szybki jak Porsche :D

...::: StreeT RacinG Is NoT A CrimE :::...

Opublikowano
Jezeli sie nie znasz na mechanice to zostaw tak jak jest bo mocy to raczej Ci nie doda bez profesjonalnej przerobki...Mocy w silniku szukaj gdzie indziej...pomysl tylko troche:)
Opublikowano
Stożek nic nie daje - pomyśl lepiej nad chipem skoro już się tak uparłeś na jakieś modyfikacje mające na celu podniesienie mocy,ale po chipie też rewelacji się nie spodziewaj
BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano
widze ze sie troche niezruzomielismy nie chodzilo mi o moc tak jak wczyscy pisali a niekturzy nasmiewali tyko chodzilo mi oto czy wogle mozna zalozyc zeby problemow z silnikiem niebylo chyba nikt niemyslal ze 1.6 idzie zrobic "M" :wink: no tak myslale a powod wstawienia filtra jest prosty sam efekt czyli wygla d sie liczy nic wiecej nierubmy sobie jaj ta moca 1.6 to potwor na drogach kazdy otym wie dzieki za odowiedzi z ktorych i tak sie nic niedowiedzialem to nerka do uslyczyska
Opublikowano

morzesz załorzyć bez problemu tylko muśisz dobrze zrobić dolot ja taki mam w 318i i chodzi mi bez problemu ale mocy zadnej odczówalnej tylko lepsze brzmienie silnika javascript:emoticon(':mrgreen:')

Mr. Green

BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano
Łeb se nowy zaloz. Trzeba bylo kupic 2.0 24V a nie teraz kombinowac. 1.6 to najslabszy silnik w tych BMW. Daj se spokoj chlopie. To auto nigdy nie bedzie szybkie.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

1.bedzie troszke głosniejszy silnik/wydech

2. jak nieodizoluszesz filtra od komory silnika to bedzie silnik słabszy i bedzie wiecej palił bo bedzie zasysał gorace powietrze spod maski

3.jak dobrze obliczysz srednice rury i jej długosc na koncu której zamocujesz ten filtr to masz szanse podniesc moc silnika ale to jakies 2% czyli nie odczujesz tego wogóle

masz 2 duze szanse na 3 ze ten filtr ci pogorszy osiagi :?

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
Łeb se nowy zaloz.
Kulturalniej nie potrafisz?
1.6 to najslabszy silnik w tych BMW.
Najsłabszym jest mały tds...

Potrafie.

Na glowe sobie zaloz.

A najslabszy z benzynowych mialem na mysli.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Heheh,dokladnie...Po mojej przesiadce z Golfa II to bylo dopiero odczuwalne...prawie gacie mi zerwalo :-P

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl