Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytałeś o syczenie przy odkręceniu korka od zbiorniczka na zimnym silniku.

Wygląda na to że niesprawny jest zaworek podciśnieniowy w korku którego zadaniem jest wyrównanie ciśnienia układu z atmosferycznym podczas stygnięcia płynu chłodniczego.

Czyli korek do wymiany. Kup w ASO.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
U mnie też występuje sykkk po odkreceniu korka który jest nowy kupiony w aso o właściwych parametrach ciśnieniowych. Nie spieszyl bym się z wymianą.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na zimnym?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano (edytowane)

Aż dzisiaj sprawdzę,ale chyba tak delikatny syk po odkreceniu wydaje mi się ze jest słyszalny nie jest to niewiadomo jakie syczenie ale taki delikatny syk.

No i sprawdziłem, jest taki syk delikatny ale to takie pozostałości racze.

Edytowane przez Goral1985win

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
Jaj pozostaną jakieś resztki podciśnienia to nic nie szkodzi ale jak zacznie węże zaciskać to bym się pośpieszył.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Miałem podobne problemy i jak bym słuchał rad typu korek z ASO termostat najlepiej z niemieckiego aso to wymienił bym dobre część na nowe też dobre.

Co do wolnego grzania to po lekturze forum umnie był winny termostat główny włoski behr zły bo nie z ASO. Niemogłem sobie poradzić więc podejrzenia padły na podgrzewacz kupiłem używany podgrzewacz na podmiane. Przy okazji wymiany świec żarowych zamienilem podgrzewacze rozebrałem i złożyłem termostat egr.

Zalalem zagrzałem odpowietrzyłem na drugi dzień to samo i wszystko działa . Wskazówka w pion po 6 km start z-4.

Sądzę że po przekladce układ jest zapowietrzony umnie z odpowietrzenia egr szła piana po chwili płyn . Co do podgrzewacze sądzę że ori też jest dobry kiedyś to sprawdze.

Wydać kasę na nowe zabawki z ASO zawsze zdążysz