Skocz do zawartości

E39 530i luz na kolumnie kierowniczej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem otóż ostatnimi czasy zaczęła mi pukać, stukać kolumna. Ogólnie to jakieś luzy. Najbardziej wyczuwalne przy wolnej jeździe na kostce brukowej. Słychać to zaraz przy kierownicy. No i jak złapie za kierownicę to luz na boki jest. Kierownica z regulacją elektryczną. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być?

Opublikowano
Danielxc717 dzięki za odzew. Też mam podejrzenia co do krzyżaka ale wolałem zapytać. A nie wiesz może czy przy regulacji położenia kierownicy coś tam sie może wyrobić?
Opublikowano
Nie mam pojęcia ale zwykle jest rozwalony krzyzak. Szczególnie czuć na drogach nieutwsrdzonych, kostce. Stuka w kierownicy i czuć na niej lekki luz czego o dziwo nie czuć na równej drodze.
Opublikowano
No więc byłem pod autem i krzyżak eliegancki ma szczęście, lub też nie. Link do filmiku podaję coś w środku musi mieć luz. Na razie nie mam czasu grzebać. Może coś z mechanizmem regulacji? Albo ta guma od drugiej strony drążka kolumny? https://youtu.be/lNlsMz74z-o
  • 2 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego, odkryłeś co Ci tam stukało ? U mnie też coś czasem tłucze jak jadę po garbach z niewielką prędkością, a zawieszenie całe nowe, luzu na maglu nie ma.