Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak Wam się podobał występ naszego rodaka? Bo ja przyznam, że jestem zachwycony jazdą Polaka, zważywszy, że reprezentuje jednocześnie jedyny słuszny zespół F1 :mrgreen: Oczywiście zdażyły mu się dwa błędy ale pamiętać trzeba, że to jego pierwszy występ w wyścigu F1. Po prostu fantastyczna jazda. Takie zawody warto oglądać. A na pewno nie jest to jego ostatnie słowo. Niech no tylko nabierze troszkę wprawy a drżyjcie wtedy Kimi, Schummacher i inni. Czas Małysza już chyba minął, czyżby pora na kolejnego Polaka? Oby tak :mrgreen:

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Opublikowano
moim zdaniem wyscig naszego Roberta to rewelacja, debiut a tu swietne 7 miejsce i odrazu p[ierwsze punkty, tylko czy szef BMW pozwoli Robertowi jechac w nastepnym wyscigu????
Opublikowano

:dance: :dance: SUPER SUPER SUPER :dance: :dance:

Wyspaniały występ jak na debuit, oby teraz za każdym razem było coraz lepiej. Pozostało jeszcze zaledwie 5 GP, ale myślę że daszą Robertowi szansę na wykręcenie lepszego wyniku w tym sezonie, a kontrakt na sezon 2007 ma już w kieszeni (mam nadzieję że w stajni BMW-Sauber).

Aż mi serce do góry podchodzi jak pomyślę: gdyby Robert nie popełnił tym dwuch błędów - byłby na podium przed Hainfeldem.

Browo dla całego zespołu BMW-Sauber: najlepszy występ do tej pory :clap: :clap: :clap:

P.S. Nie twórzcie nowych tematów jesli podobne już istnieją, jakieś 20 tematów poniżej (bo forumowicze są dość aktywni) jest cała historia wystepu Kubicy w GP Węgier

E39 TOURING - i nic mi więcej nie potrzeba (narazie :-)
Opublikowano
Do tego sazonu nie specjalnie interesowałem się F1, ale dzięki Kubicy i BMW-Sauber trochę sie to zmieniło.Dzisiejszy wyścig ogladałem od startu do mety z zapartym tchem i jestem pod wrażeniem jazdy Roberta w tak trudnych warunkach (przecież z wyscigiem pozegnali się Kimi czy M.Schummacher)Mam nadzieję, że Robert wystartuje za 3 tygodnie w Turcji i pokaże sie z równie dobrej strony. :D
Pozdrawiam Grzesiek
Opublikowano

"Przedstawiciele teamu Roberta Kubicy, BMW-Sauber poinformowali, że nie będą się odwoływać od decyzji FIA."

Bo niby, od czego :?: - własnych zaniedbań :mad2: :mad2: .

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
"Przedstawiciele teamu Roberta Kubicy, BMW-Sauber poinformowali, że nie będą się odwoływać od decyzji FIA."

Szkoda slow :mad2:

... ale i tak dal rade :cool2:

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

Opublikowano
mimo wszystko pokazal co potrafi. swiat zobaczyl pierwszego Polaka w F1. a dyskwalifikacja to nie jego wina tylko teamu niestety

pozdrawiam

qba_m

Opublikowano

zaniedbań, czy nie zaniedbań, tego nie rozstrzygnę. Choć uważam, że za duża kasa wchodzi w grę, żeby mieli to zrobić celowo, raczej jakiś nieszczęśliwy zbieg okoliczności.

Swoją drogą - pochrzaniona ta komisja. Jak Schumi jeździł na ruchomych spojlerach w tym swoim ferrari i co gorsza zdobył wówczas mistrza świata - to go nie zdyskwalifikowali - ot, kasa rządzi.

Więc może i dobrze że BMW sie nie dowołuje - sr...ć na taką komisję. Jeszcze - mam nadzieję - pokażą na co ich stać. Spokojnie, to dopiero pierwsze sezon tego teamu.

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano
I co, nie wiedzieli, że zużycie opon po 51 okrążeniach może mieć taki wpływ? Ja mysle, ze doskonale wiedzieli i testowali na nowym zawodniku czy sie uda on jest nowy. Takie sa prawa buszu.To sa ogromne pieniadze jakie inwestuja sponsory :cry:
BMW i bassety to moja miłość
Opublikowano

do kitu z takimi przepisami jak sa f1 Robert mimo ze dojechal nic z tego nie ma :mad2: a MS nie ukonczyl wyscigu i zarobil 1 pkt do kitu takie przepisy powinno byc tak jak w nascar ze ten kto ukonczy ten zarabia punkty

nie mogli mu doliczyc karnego czasu jak to ostatnio robili

wszystko aby MS byl mistrzem :nienie:

Opublikowano
Niestety, kasa, tylko kasa... a młodego(czyli Roberta ) poświęcili :duh:
BMW i bassety to moja miłość
  • Moderatorzy
Opublikowano
Podniecacię się chyba za bardzo i snujecie jakieś spiskowe teorie. Kubica dojechał na 7 miejscu i wszyscy którzy mają jakiś wpływ na jego dalszą karierę o tym wiedzą, widzieli jak wyprzedzał na torze i to się liczy. Podejrzewanie BMW Sauber o jakieś dziwne akcje to chyba raczej dziecinny żart :duh: Dla BMW te 2 pkt Kubicy są ważniejsze niż dla Roberta ( raczej nie ma szans na mistrzostwo w tym roku :mrgreen: ). Zastanócie się co ma powiedzieć Alonso, też był spisek zespołu?? Sprawy by nie było gdyby Kubica nie rozwalił sobie "nosa", zjechał by później na 2 zmianę i waga by była OK. Przepisy są jakie są i dlatego BMW się nie odwołuje, szkoda, ale to nie koniec kariery Kubicy, moim zdaniem to dopiero początek!!
Opublikowano

Andrzej 540 ma racje, choć z drugiej strony dziwi mnie ten przepis, bo wiadomo że bolid powiniem być jak najlzejszy, a może to nie była wina opon tylko ryzykowne zagranie zespołu, polegajęce na tym, że Robert jechał na oparach paliwa, bo nie tankował przez ponad połowę dystansu. Nie mam pojęcia czemu ma służyć ten dziwaczny przepis, bo jeśli miałby dotyczyć bezpieczeństwa pod względem zużycia opon, to niech ważą same opony, a nie bolid. Dla mnie to jest bez sensu :doh: .

Ale nie zmiania to faktu, że Kubica w swoim debiucie wypadł rewelacyjnie i pokazał im klasę, że nawet na oponach "półmokrych" na suchej nawierzchni z jedną kolizją nosa powtafił dojechać na 7 miejscu. :clap:

Przed Robertem Kubicą wielkie sukcesy.

E39 TOURING - i nic mi więcej nie potrzeba (narazie :-)
Opublikowano

BMW = Bardzo Mało Waży :diabel_smiech:

człowiek uczy się na błędach. team i Robert będą już o tym pamiętali i więcej taka sytuacja nie będzie miała miejsca. teraz tylko czekajmy na zakontraktowanie go do nasepnych GP, tylko to się teraz liczy, aby dali mu szanse.

Opublikowano

nooo, dzisiaj o 11 mają podać skład na następny wyścig. Jacques Villeneuve już coś bąka o wystąpieniu do sądu jeśli go nie posadzą za kólkiem... :mrgreen:

Boi się chłopina Roberta :cool2: :mrgreen:

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

Oglądałem wyścig z zapartym tchem... Jechał pięknie, uważam, że gdyby nie te dwa błędy, to byłby spooooro wyżej w klasyfikacji. Spójrzcie jednak inaczej - ilu doświadczonych kierowców się rozp.... yyyy porozbijało i powypadało z toru, a Kubica "debiutant" - dojechał.

Sprawa dyskwalifikacji jest podobno kwestią zespołu przygotowującego bolid, więc Kubica na to miał wpływ raczej bardzo mierny, o ile w ogóle jakiś miał. Pokazał jednak, jak się jeździ i powinni to docenić, z doktorkiem z BMW na czele... zobaczymy!

Kai