Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 195
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
ad1 i 2 - podziel się tymi namiarami, może kiedyś się przydadzą :)
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Kiedy Ty zdążyłeś położyć ten wosk? :mrgreen: I czym, ręcznie? :D

dziś rano ,ręcznie 1,5h roboty :P

ad.1 Maro-Mechanika Ursus

ad.2 Szostak Puławska 229

Zastanawiam się nad zamianą skór i wnętrza od forumowicza piotres, zawsze jakoś czarne do mnie najbardziej przemawiały chociaż te brązowe też robią robote a czarne uchodzą za oklepane... no nic, trzeba się zgadać i zobaczyć na żywo w jakim stanie masz te skóry ;)

Opublikowano

Dzisiejszy powrót z Niemiec, dystans jak widać na liczniku 449 czas przejazdu 2,30 min (kilka zwężeń na Auto banie) .Trasa z prędk.180-230 km/h i spaliła 60l . 105 km przejechałem w 45 min

EpgPQ1t.jpg

dojechałem na styk

Opublikowano
no nic, trzeba się zgadać i zobaczyć na żywo w jakim stanie masz te skóry ;)

i vice versa ;) choć na moich to nie wiem czy uda Ci się znaleźć jakąś wadę , sądze że nie ... :| :mrgreen: jak coś to musisz Ty do mnie podjechać bo jak widać w moim temacie auto narazie wisi na podnośniku i jeszcze pewnie z dobry tydzień powisi :D .

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Dałbyś więcej informacji o tym wyciszeniu? Widzę tylko przewód gumowy że gdzieś wciśnoles.

Średnica przewód i długość. Jak do tego się zabrać bo mam to samo :/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

też kiedyś czytałem o takim patencie.nie pamiętam gdzie. wtedy ktoś polecał wąż do spryskiwaczy z JULA :D

https://www.jula.pl/catalog/motoryzacja/akcesoria-samochodowe/czesci-samochodowe/weze-samochodowe/waz-do-spryskiwaczy-619228/

odnośnie skóry - ta brązowa bardzo ożywia wnętrze i po prostu ciekawiej wygląda niż czarna.sam bym się z chęcią zamienił jakbym znalazł taką do e91 lci.no ale wiadomo,Tobie ma się podobać :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Vapor kładles wosk bezposrednio bez glinki i czyszczenia nadwozia? :nienie:
Opublikowano
Vapor kładles wosk bezposrednio bez glinki i czyszczenia nadwozia? :nienie:

Powinien chyba przed nałożeniem wosku użyć chociażby jakiejś ipy tak?

Opublikowano
Jezeli mowa o piwie to niezle :p co do wosku i jego nakladania to temat rzeka..
Opublikowano
Podłączam się do prośby opisania wyciszenia uszczelek
http://images68.fotosik.pl/367/113fbbf3940b185fgen.jpg
Opublikowano
Cześć , auto bardzo ładne :D , podrzuć co to za rurki włożyłeś pod uszczelki bo u mnie też hałas powyżej 140km/h :oops:

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

Opublikowano
a najbardziej wkur*wiające jest jak otworzy się na chwile okno przy nawet 120km/h i już tak ładnie się nie dokmnie tylko świszczy :D trzeba szyberdach otwierać, zamykać okna, zamykać szyber i dopiero jest spokój :D

Golf IV 1.9 tdi - ex

E60 530xd - ex

Panamera 970 - ex

e92 335is - ex

A4 B9 2.0T - ex

F36 430i - ex

M6 F06 Gran Coupe Competition - ex.

X3 F25 35i

Opublikowano

Troche mniej ostatnio bywałem na forum ale już mówie o co chodzi z rurkami na wyciszenie wnętrza, różnica mocno odczuwalna po montażu

To jest patent forumowicza Mały ,groszowy a skuteczny !

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=156211

Poza tym is ostatnio sporo jeździ, do tej pory 4359km za nim ze średnim spalaniem niekasowanym od początku 11,9l przy tym samym stylu jazdy 335d brała 8,5 to sami oceńcie ale moim zdaniem jak na ten motor jest fajny wynik :) oczywiście przy krótkich odcinkach i dynamicznej jeździe można wykręcić okolice 20l ale średnia jest jak widać, czyli jednak sporo mniej niż m3

http://i67.tinypic.com/vpk9cm.jpg

No i na koniec na deser nagrałem cold start z seryjnym wydechem ,wkrótce wpadnie downpipe i i inne mody :)

PS> potrzebuje dokupić przełącznik do świateł ,czy do e92 lci jest taki sam jak do e90/e91 ? Muszę zakodować przeciwmgielne tył

Opublikowano

Pięknie brzmi suka :mrgreen: po modach, to już w ogóle będzie bajka :cool2:

Z przełącznikiem, to wydaje mi sie, że to samo, wygląd ten sam.

http://allegro.pl/przelacznik-swiatel-bmw-3-e90-e91-lift-i7136233307.html

http://allegro.pl/przelacznik-swiatel-europa-xenon-bmw-e92-e93-lci-i7154964610.html

Ale po numerze części z e90 na realoem wychodzi, że nie ma tam.wymienionej e92.

https://www.realoem.com/bmw/pl/partxref?q=9169404

Niech inni potwierdzą

Opublikowano

kiedy sprzedajesz ? :mrgreen:

bardzo fajna fura musze przyznac :) nawet srodek w brazowych skorach jest przekonujacy.

a piwo ipa FTW !!!!

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
kiedy sprzedajesz ? :mrgreen:

bardzo fajna fura musze przyznac :) nawet srodek w brazowych skorach jest przekonujacy.

a piwo ipa FTW !!!!

żartownisiu :D

nie wiem, robie mody w najbliższych tygodniach bo kupiłem sporo gratów i chce pojeździć dłużej ale hmmm... gdzieś to już chyba w poprzednich galeriach bylo pisane ;) ?

Furą potwierdzam bardzo fajnie się jeździ , brązowe skóry mozliwe że wylecą i wpadną czarne sporty bo zawsze czarny lubiłem, tak jak ciuchy z resztą lubie czarne lub niebieskie a niebieskich foteli raczej nie ma. No a forumowicz ma takie czarne w idealnym stanie rzekomo na zamianę, zobaczymy

kkamo84 kupiłem ten przełącznik z linku za 200 ,wole żeby pasował na pewno

podzielę się pierwszą "awaria" jaka mi się przytrafiła niby błachą.... zaczęło się że po wymianie opon na Michelin nie udawało mi się z poziomu menu zrobić banalnej inicjalizacji ciśnienia w oponach. Potem w trakcie jazdy za kilkaset km zaczął wariować ABS i wyskoczyły kontrolki od absu i hamulcy. Diagnoza pod kompem, że czujnik abs tylny się wysypał i komputer zczytuje różne prędkości kół tylnych i wariuje.

Dzwonię do ASO - czujnik 450 zł :duh: myślę sobie co jak co ale to tylko czujnik i pomyślałem że to nic istotnego i kupiłem w Intercars zamiennik za 130 ,podobno pod mój VIN dobrany.

Zamontowałem go i po wyjechaniu auto zaczęło wariować jeszcze bardziej ehhhh... dlatego szybki tel. do ASO i na pon rano odbieram oryg. czujnik absu i dam znać po montażu czy problem rozwiązany. Taka niby głupota jak czujnik a ile potrafi namieszać... autem nie jeżdże w weekend bo wole dopiero wtedy jak usterka będzie usunięta. Morał nie warto oszczędzać i iść w zamiennik jeśli chodzi o głupi czujnik Absu....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A może ankieta:

Co zrobi Vaporr w 2018:

a) Sprzeda 335is i kupi M3

b) Sprzeda 335is i kupi 335d

Żartuję oczywiście. :wink: A samo auto w pięknej konfiguracji.

Opublikowano

Co do kontroli ciśnienia w oponach ja u siebie planuje wykodować to dziadostwo. Nie widze sensu posiadania tego i alarmowania jak cisnienie spadnie o 0,1bar, zrzucania opon pod grozba porysowania felg jak bateria w czujniku rozładuje się , na run flatach też nie zamierzam jezdzić wiec będzie widać jak mi powietrze zejdzie :mrgreen: .

A czujnik ABS w e91 urypałem przy zmianie łożyska koła tylnego, kupiłem na allegro orginał używany za 50zł - działa idealnie. Byle by numer części był identyczny. OE w ASO też było coś ponad 300 :duh: .

Opublikowano
A może ankieta:

Co zrobi Vaporr w 2018:

a) Sprzeda 335is i kupi M3

b) Sprzeda 335is i kupi 335d

Żartuję oczywiście. :wink: A samo auto w pięknej konfiguracji.

ja proponuje trzecie rozwiazanie :

sprzeda 335is w tej nudnej budzie, kupi 335xi w jedynej slusznej budzie i sprzeda mi za pol ceny za pol roku po tym jak podniesie jednostke tak do 500 koni mini !

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Oj nie nie żadne m3, żadne 335d ,tymbardziej nie 335xi ,zostanę przy nudnej budzie e92 :mrgreen: ...autem jeżdże już cały miesiąc i oczekiwania spełnia w 200% ,czujnik absu wymieniony i kontrolki zniknęły poza jedną "drobnostką"- awaria wskaźnika ciśnienia w kole. Z tego co pamiętam to pojawiła się po wymianie tylnych opon na Michelin ale ręki sobie nie dam uciąć. Nie da się zrobić inicjalizacji ciśnienia z poziomu CIC ,mieli mieli ale nie chce się zainicjować ,w poprzednich bmkach nie było z tym nigdy problemu po zmianie opon. Taka głupotka ale żółty wykrzyknik na desce irytuje troche

Na wulkanizacji sprawdzone dzisiaj specjalną maszynką i 3 czujniki wydają się być sprawne oprócz lewego przodu, którego nie wykrywa ale podobno różnie z tym bywa ... chyba tak jak piotres radzi wykoduje to ciulstwo

A 14.02 mam umówiony w końcu termin na montaż wszystkich modów mechanicznych i robimy potwore na 450, w końcu wiosna i suchy asfalt już całkiem niedaleko :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.