Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem ledowe py24w niby na canbus i wyświetla się błąd(na początku było wszystko okey dopiero problem się pojawił po kilku miesiącach) odnośnie prawego przedniego kierunkowskazu, zamieniłem strony i problem leży w żarówce tylko czemu na awaryjnych wszystko normalnie działa, a jak włączę kierunek na jedną stronę to są dwa mignięcia normalne a potem szybkie mignięcia jakby była przepalona któraś żarówka, a swieciec świeca wszystkie, a błąd się wyswietla. Da się to jakoś jakoś usunąć programowo? Mam kabel energetyczny.

Aktualizacja najnowszych map/Kodowanie/Zmiana oświetlenia/ambientu wewnątrz auta - zapraszam PW

Opublikowano

Mam podobny problem w F11 2015r. Tylko jak zamieniałem żarówki to błąd mam jedynie prawej strony :shock:

Awaryjne ok, jak włączę prawy kierunek to zaczyna szybko mrugać. Póki co zamontowałem z powrotem fabryczne halogenowe...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Trzeba wykodować kontrolę żarówek i będzie git.

mógłbyś podesłać instrukcję jak? Mam kabel enet.

Aktualizacja najnowszych map/Kodowanie/Zmiana oświetlenia/ambientu wewnątrz auta - zapraszam PW

Opublikowano

W FRM 3090 FRM_WARMKALT_UEBERW_AKT, F0:

AUSG_22_FRA_VL_WARM_UEBERW_AKTIV ==>nicht_aktiv

AUSG_22_FRA_VL_KALT_UEBERW_AKTIV ==>nicht_aktiv

AUSG_22_FRA_VL_IS_LED ==>aktiv

AUSG_23_FRA_VR_WARM_UEBERW_AKTIV ==>nicht_aktiv

AUSG_23_FRA_VR_KALT_UEBERW_AKTIV ==>nicht_aktiv

AUSG_23_FRA_VR_IS_LED ==>aktiv

• 1 rok później...
Opublikowano

Jakie LEDy polecacie jako zamiennik PY24W, przymierzam się do zmiany żarówki w F11 LCI ale nie chciał bym kupić "badziewia"

Z góry dzięki za podpowiedź.

Opublikowano

Miałem w lci z aliexpresa i wyrzuciłem, działały, ale w kombi miałem bardzo często błąd przepalonej żarówki. Teoretycznie miały być kompatybilne z can-em. Nie próbowałem kodować w FRM więc nie wiem jak by się zachowywały.

Teraz mam z benzinfabrik.com, mogę polecić, zero błędów.

https://www.benzinfabrik.com/de/led-blinker/led-blinker-fuer-24w-pgu204-py24w/7679/30-watt-6x5w-cree-led-ledpy24w-orange?c=7216

spacer.png

Opublikowano
Miałem w lci z aliexpresa i wyrzuciłem, działały, ale w kombi miałem bardzo często błąd przepalonej żarówki. Teoretycznie miały być kompatybilne z can-em. Nie próbowałem kodować w FRM więc nie wiem jak by się zachowywały.

Teraz mam z benzinfabrik.com, mogę polecić, zero błędów.

https://www.benzinfabrik.com/de/led-blinker/led-blinker-fuer-24w-pgu204-py24w/7679/30-watt-6x5w-cree-led-ledpy24w-orange?c=7216

Jak mam być szczery to na ich stronie filmiki porównujące między zwykłą py24w a LED nie robią wielkiej różnicy- a jak to wygląda u Ciebie?

Myślałem raczej o czymś takim: https://www.sklepledowy.pl/pl/p/Zarowka-Led-Py24W-PGU204-30W-21x-SMD2835-12V-Pomaranczowy-CLEAR-OPTICON-PREMIUM/2474

daj znać co o tym sądzisz.

Opublikowano
a po co wymieniacie na ledowe ??? skoro tego nie widać ?

zero różnicy.

nawet powyżej w linku są filmiki... serio widzicie różnicę ? :)

co powiesz na to:

Opublikowano

zero różnicy.

Serio, widzę różnicę u siebie i na filmikach też widać jak inaczej mrugają, zwykła żarówka wolniej się rozświetla i wolniej gaśnie.

Skoro to ten sam klosz to czego oczekujesz, fajerwerków?

co powiesz na to...

Musiałbym zrobić sam film ale w zależności jak ustawić przysłonę w aparacie to i wynik będzie taki jak na filmie z youtuba. Chinczyki mogą swiecić jaśniej ale jest też większe ryzyko błędów.

spacer.png

Opublikowano

zero różnicy.

Serio, widzę różnicę u siebie i na filmikach też widać jak inaczej mrugają, zwykła żarówka wolniej się rozświetla i wolniej gaśnie.

Skoro to ten sam klosz to czego oczekujesz, fajerwerków?

co powiesz na to...

Musiałbym zrobić sam film ale w zależności jak ustawić przysłonę w aparacie to i wynik będzie taki jak na filmie z youtuba. Chinczyki mogą swiecić jaśniej ale jest też większe ryzyko błędów.

:lol: nie oczekuje "fajerwerków" jednakże zmieniając na LEDs oczekuje różnicy wizualnej i na filmie który jest pod moim linkiem ta różnica jest dużo bardziej widoczna niż na stronie producenta Twoich kierunków. Reasumując oceń proszę ja świecą te które masz u siebie- czy bardziej jak na filmie do którego link wkleiłem czy tym na stronie producenta? Daj znać co sądzisz o tych LEDach z OPTICONu: https://allegro.pl/oferta/zarowka-led-cree-py24w-pgu20-4-bmw-mercedes-audi-6136939344

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba wykodować kontrolę żarówek i będzie git.

mógłbyś podesłać instrukcję jak? Mam kabel enet.

Dlaczego pytasz skoro w podpisie masz napisane że się tym zajmujesz?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

:lol: nie oczekuje "fajerwerków" jednakże zmieniając na LEDs oczekuje różnicy wizualnej i na filmie który jest pod moim linkiem ta różnica jest dużo bardziej widoczna niż na stronie producenta Twoich kierunków. Reasumując oceń proszę ja świecą te które masz u siebie- czy bardziej jak na filmie do którego link wkleiłem czy tym na stronie producenta? Daj znać co sądzisz o tych LEDach z OPTICONu: https://allegro.pl/oferta/zarowka-led-cree-py24w-pgu20-4-bmw-mercedes-audi-6136939344

Nie doradzę Ci nic na temat tych z linka, nie znam ich, chinczycy też piszą o swoich że są kompatybline z CAN-em, a jest różnie.

A jeśli chodzi o moje to tak jak mówię, kamerę w telefonie można ustawić dowolnie więc i film wyjdzie dowolny. Ja jestem zadowolony. Tu filmik niestety tylko z garażu:

spacer.png

Opublikowano

Nie doradzę Ci nic na temat tych z linka, nie znam ich, chinczycy też piszą o swoich że są kompatybline z CAN-em, a jest różnie.

A jeśli chodzi o moje to tak jak mówię, kamerę w telefonie można ustawić dowolnie więc i film wyjdzie dowolny. Ja jestem zadowolony. Tu filmik niestety tylko z garażu:

No powiem Ci że wygląda to naprawdę dobrze. Kupiłeś bezpośrednio przez stronę niemiecką? https://www.benzinfabrik.com/de/led-blinker/led-blinker-fuer-24w-pgu204-py24w/7679/30-watt-6x5w-cree-led-ledpy24w-orange?c=7216