Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Kochani.

Może ktoś mi pomoże?

Sprowadziłem auto z Kanady po lekkim zalaniu. Zrobiłem wszystko co trzeba. Wymiana wszystkich olejów po uprzednim płukaniu. Adaptacja reduktora skrzyni biegów. Dostosowanie auta do Europy /światła, menu, radio/. Elektryk nie uporał się z jednym błędem i rozłożył ręce.

Po skasowaniu błędów silnik śmiga aż miło. Jest moc :D

Rano po odpaleniu wskakuje błąd utraty mocy i awarii silnika. Po dłuższej jeździe i którymś odpaleniu usterka ginie i pozostaje jedynie kontrolka błędu na zegarach a wszystko działa poprawnie. Według elektryka jest to prawdopodobnie uszkodzenie VANOS. Ponieważ to dość kosztowna naprawa postanowiłem poprosić Was o opinie. Może ktoś coś w temacie podszepnie? Może macie jakieś doświadczenia?

Podkreślam, że w silniku jest wlany świeżutki olej zgodny z zaleceniami i dobrany według VIN.

Opublikowano

Mam silnik z mocą 306KM, przebieg 109000km. rok produkcji 2011 ale miesiąca chyba nie ustalę.

Jeżeli coś to ułatwi to podaję VIN 5UXZV4C57CL744445.

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

Jeżeli coś to ułatwi to podaję VIN 5UXZV4C57CL744445

Mam silnik z mocą 306KM, przebieg 109000km. rok

Model X5 35i - USA

Engine N55

Production Date 2011-04-07

838 Canadian Version

Tak jak temsky740 napisal : najpierw odczytaj błędy " profesionalnym programem " , a potem będziemy dyskutowali :D

Przyczyn możne być wiele np: świece , cewki , wtryskiwacze ( N55 ma wtrysk bezpośredni ) częsta przyczyna przy przebiegach 80.000 - 100.000 km

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano

Ok. Ne znam się i nie dysponuję komputerem. Czy ktoś z pomorskiego chce zaopiekować się moim autem? Tak do rzeczy bez trzymania tygodniami na placu. Jeśłi to operacja na kilka godzin czy dzień mogę też dojechać do fachowca.

Trudno mi znaleźć kogoś kto naprawia z sercem. Bujam się już z błędami jakiś czas i jestem zmęczony tym jak cholera.

Teraz nawet adaptacja skrzyni biegów która była robiona nie dała finalnie dobrego finału. Auto szarpie przy manewrowaniu parkingowym z maksymalnym skrętem i odczuwam lekkie szarpnięcie tuż przed zatrzymaniem się podczas hamowania.

Opublikowano
Masz dział od tego....Diagnoza...tam znajdziesz kontakt do osób zajmujących się takimi sprawami jak diagnostyka
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco