Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy to normalne, że poniżej zera czujniki świrują? U mnie jeden czujnik pika stałym dźwiękiem, jakby był blisko przeszkody, ale nie ma ani szron, ani lodu na nim. W E46 pamiętam, że też był podobny problem...

I jeszcze pytanie techniczne, czy czujniki są typu plug and play, bo widzę, że można dostać pojedyńcze nawet w kolorze mojego wozu. Czy trzeba je jakoś zakodować po wymianie? Jak?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie trzeba kodować

Twoim problemem jest wtyczka do czujnika - wyjąć popsikać jakimś preparatem do styków , kilka razy włożyć i wyjąć i będzie git .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
u siebie wymieniłem jeden czujnik niczym ginekolog (zderzak lekko odchylony bez zdejmowania,łapy całe podrapane i obolałe). Za chwilę zaczął świrować drugi, bez względu na temperaturę czy wilgoć. Miałem w planach zrzucić cały zderzak i przejrzeć wiązkę, ale tak się do tego zbierałem, że samo się naprawiło. A wku***ało przez prawie rok. Także smaruj kostki albo czekaj cierpliwie
Opublikowano

Wczoraj sprawdziłem wtyk czujnika, nie było śladu brudu, ani rdzy czy zaśniedziałe profilaktycznie przeczyściłem i odtluscilem IPO i zobaczymy, ale dziś na złość mrozu nie ma...

edit:

Mróz wrócił i jednak czyszczenie nie pomogło, dalej piszczy...

Mo numer czujnika to BOSCH 9261580 na alle znalazłem 9261582 wyglądający na identyczny czy będzie pasował, bez błędów?