Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jeżeli był już taki temat to przepraszam, nie mogłem znaleźć odpowiedzi. Moje amortyzatory w e39 ciekną, muszę je zmienić. Według VIN zawieszenie u mnie jest sportowe, kod s227. Nie chciałbym wydać dużo na amory, za sachsy do tego zawieszenia musiałbym zapłacić 1000 zł z osłonami i odbojami. Myślę nad założeniem amortyzatorów MTS. Będą pasować?

I jeszcze pytanie, i ile krótsza jest sprężyna od sportowego zawieszenia względem zwykłego?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może coś się zmieniło, ale MTS to badziew który się sypie w pół roku. Połowa ceny, a wytrzymałość znikoma i bujanie się z reklamacjami - czy warto - sam sobie odpowiedz.

M-technik obniża o 2 cm względem standardu. Jak chcesz taniej kup Sachsa albo monroe ze standardowego zawiasu.

Opublikowano
Ewentualnie bilstein, u mnie śmiga już parę dobrych lat i wszystko gra. Ale Monroe też robi amorki do Mtechnika,więc wyjdzie taniej niż Sachs
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sam monroe m-paka wrzuciłem na wiosnę, ale chyba jeszcze większa równica jest w cenie w porównaniu do sachsa.

https://www.aso-bmw.pl/category/view/pojazd_id/228/kategoria_id/25

Opublikowano
A jakbym założył amory od zwykłego zawieszenia? Jak to będzie współgrało ze sprężyną m-pakietową?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wysokość będzie ta sama, bo odpowiada za nią sprężyna. Niby powinny dać radę, ale Monroe nie jest drogi dla tego zawieszenia, więc nie widzę sensu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.