Skocz do zawartości

328Ci 1999r. - Jaki filtr kabinowy?

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 lat później...
Opublikowano

Ktoś połączył tematy, dlatego "odgrzewany".

To co jest w 320i (jak w tym przypadku), będzie też pasować w 2.8 coupe?

Mam tu na myśli czy nie różni się to pod względem montażu itd.

Opublikowano

łooo ale masz dylemat serio. Dasz rade sam kupić czy musisz usłyszeć że oba dobre.

ja kupuje najtańszy węglowy bo i tak czesto zmieniam.

Kazde e46 ma taki sam filtr przeciwpyłkowy. Jego wymiana to 30 sekund do minuty.

szukam
Opublikowano
łooo ale masz dylemat serio. Dasz rade sam kupić czy musisz usłyszeć że oba dobre.

ja kupuje najtańszy węglowy bo i tak czesto zmieniam.

Kazde e46 ma taki sam filtr przeciwpyłkowy. Jego wymiana to 30 sekund do minuty.

Nie mam zamiaru pakować syfu do swojego auta, czy też na czymkolwiek oszczędzać, dlatego pytam. ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mann, knecht, bosch a który to nie ma znaczenia.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

jak chcesz tak dbać, to lepiej się zajmij olejem, wszystkimi płynami (hamulcowy, dyfer, skrzynia, chłodniczy, wspomagania), załóż dobre opony i dobre hamulce, a nie się rozwodzisz nad filtrem kabinowym gdzie różnicy żadnej miedzy tymi węglowymi. Chcesz miec głowę spokojną to kup najdroższy jesli Ci to pomoże lepiej spać.

nie chcesz oszczędzać bo różnice miedzy filtrami są niewielkie, ale jak przyjdzie kupić oponki, wymienić zawias, czy kompletne hamulce to szybko zaczniesz kontrolować ceny :)

szukam
Opublikowano
jak chcesz tak dbać, to lepiej się zajmij olejem, wszystkimi płynami (hamulcowy, dyfer, skrzynia, chłodniczy, wspomagania), załóż dobre opony i dobre hamulce, a nie się rozwodzisz nad filtrem kabinowym gdzie różnicy żadnej miedzy tymi węglowymi. Chcesz miec głowę spokojną to kup najdroższy jesli Ci to pomoże lepiej spać.

nie chcesz oszczędzać bo różnice miedzy filtrami są niewielkie, ale jak przyjdzie kupić oponki, wymienić zawias, czy kompletne hamulce to szybko zaczniesz kontrolować ceny :)

Wszystko co wymieniłeś jest sprawdzane na bieżąco.. :D Nie wiem dlaczego w ogóle mi to wypominasz, zapytałem tylko o głupi filtr kabinowy. :mad2:

Bez sensu dyskusja. :P

Opublikowano

sprawdziłeś ? :D te płyny się zużywają, skąd wiesz ile lat mają ? :) je się wymienia :)

bo dbanie o auto to nie filtr kabinowy gdzie troche za bardzo się nad tym zastanawiasz. Masz napisane że wszystko dobre co bedzie z węglem który eliminuje zapachy brzydkie.

Po prostu za dużo widziałem na forach "dbania" o auto tego typu, więc Ci podpowiadam co znaczy dbanie o auto. Na pewno dbaniem nie jest filtr kabinowy bo to pierdoła najmniej ważna.

szukam