Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie zamieszczam zdjecie w papierach z niemiec mam wpisane 2.0 litry (jest tylko jakas adnotacja o normie emisji spalin ze spelnia euro 2) ale scigalem sie z kumplem i porownywalismy te silniki on tez ma 2.0 i sa duze roznice: korek wlewu oleju u niego z przodu u mnie z tylu kolektor dolotowy u mnie jest duzo wiekszy i teraz pytanie jak to rozroznic na 100 % jaki mam silnik a propo to auto jest na sprzedanie

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img80.imageshack.us/img80/5329/obraz071ql0.jpg

Opublikowano
Zobacz jakiego koloru masz wtryski jak zielone to masz 2,5 a 2.0 ma bodajrze niebieskie !

E30 325i '90

E36 325i Coupe '92

E46 320TD Compact '03

E46 320D Touring '02

E91 320XD LCI '09

Opublikowano
A to ciekawe masz BMW i nie wiesz jaki masz motor? :lol: Tego jeszcze nie widziałem ani nie słyszałem. Tak z ciekawości ile chcesz za to BMW jak oczywiście dowiemy się co to za silnik... Bo specjalistą niestety nie jestem :twisted:
Opublikowano
Czyli masz 2.0 !!

E30 325i '90

E36 325i Coupe '92

E46 320TD Compact '03

E46 320D Touring '02

E91 320XD LCI '09

Opublikowano
Czy vanos czy bez to moce i osiągi te same !!

E30 325i '90

E36 325i Coupe '92

E46 320TD Compact '03

E46 320D Touring '02

E91 320XD LCI '09

Opublikowano
ok jest to 2,0 litry juz sprawdzilem pofatygowalem sie i pojechalem na kanal zeby odczytac numery silnika co do vanosa to przeciez widac to jak wol na zdjeciu ze vanos jest zaczalem sie tym interesowac i praktycznie te 2 silniki 2.0 i 2.5 w m50 sa okropnie ciezkie do rozroznienia
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widzę że masz rozpórkę, jak się auto z nią spisuje? Czuć że jest sztywniejsze? Dokładałes ją czy była odrazu jak kupiłeś? I czy jest to jakaś firmowa rozpórka czy nie?
Opublikowano
2,0 i 2,5 można rozróżnić po kolektorze dolotowym i w E34 jeszcze po zderzaku :)
Kai
Opublikowano
rozpurka jest firmowa ale nie pamietam jakiej firmy zostala zalozona przez pierwszego wlasciciela jak tylko kupil auto jest na niej rok produkcji 1993 a sprawuje sie tak ze moze ciut lepiej autko wchodzi w ciasne szybkie zakrety typu skrzyzowania ale moze to moje odczucie bo zawieszenie jest tez troszke inne niz mialem do tej pory
Opublikowano
To dwójeczka na 100% - mój ojciec taką miał...niestety abs zawiódł i rozbiłem mu.:( Co ciekawe - ta dwójka paliła tyle co moje 2.8 - naprawdę.
http://www.skredyt.pl/projekty/bmw.jpg
Opublikowano

a moglbys mi wyjasnic skad wiesz po zdjeciu ze to dwujeczka

a jeszcze jedno pomiedzy kolektorem ssacym a przepustnica jest jakis plastin z napisem twin costam i dwoma idacymi do niego rureczkami co to takiego ???

a pali tyle ile wleje :D ale i tak za nic w zyciu nie zaloze gazu predzej kupie drugie auto zeby bylo tanio