Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hej, mam problem z halogenami (jak kupowałem to nie działały). Mam jeden guzik od przednich i tylnych halogenów, tylne działają, przednie nie. wg instrukcji która mam w samochodzie wypada na bezpiecznik 38 lecz tam żadnego nie ma :( włożyłem i też nic. Skoro jest jeden włącznik to jest jeden bezpiecznik? Musi być ok skoro z tyłu działa a z przodu nie..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do przednich jest osobny przycisk, pewnie poprzedni właściciel zmieniał zderzak i taki się trafił.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
no to dziwne bo nie działają. wychodziły polifty bez halogenów? nie mogę znaleźć nawet takiego zderzaka.. a przycisk mam jeden.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oglądam na telefonie, ale na tym zdjęciu wyglądają na zaślepki. Oczywiście, że były polifty bez przeciwmgłowych. Jak masz jeden przycisk to fabrycznie pewnie ich nie było, ewentualnie ktoś zmienił moduł świateł na taką wersję bieda edyszyn.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rozkoduj se VIN np. tutaj i będziesz wiedział czy miał oryginalnie halogeny. Opcja 520 w wyposażeniu. Nie ma opcji aby jednym przyciskiem był odpalany tył i przód. Albo ktoś zmienił zderzak. No i tyle nie ma więcej opcji, hak masz tylko jeden przycisk.

http://bimmer.work

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zrób zdjęcie tego co masz w zderzaku, bo jeszcze okaże się, że masz zaślepki a martwisz się przeglądem :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tego nie wiem, czy na przeglądzie nie będzie problemu. To tylko mówi że na bank ktoś wymienił zderzak. Nie wiem czy nie ma jakiegoś przepisu, który mówi że jak jest kampa to ma świecić. Ale zawsze możesz wykręcić lampy i wsawić zaślepki

http://allegro.pl/zaslepka-halogenu-prawego-bmw-3-e46-7030210-i7100738548.html

Nie trzeba ściągać zderzaka ani koła, tylko skręcić koło żeby móc wykręcić część nadkola i wykręcić lampy.

A może jest jak maniek pisze:)i już masz zaślepki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie będzie problemu na przeglądzie. Ja od 3 lat jeżdżę na przegląd i jeszcze mi nie kazał żaden diagnosta włączać preciwmgielnych z przodu, chociaż mam i nawet świecą. Nie są wymagane przepisami to i diagnosta ma je gdzieś. To nie USA, że każda dodatkowo zamontowana lampka ma świecić, chociażby ich było 500.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to masz odpowiedz. Mi zawsze mowi zebym wlaczyl, ale ich nie ustawia.