Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiitam posiadam BMW X3 E83 2005 rok 2.0d. Problem mam z podgrzewanymi fotelami z przodu. Pasażera i kierowcy nie grzeją tzn. nie włączają się diody od podgrzewania .Czasami zdarzy się że zaskoczy jedno lub drugie siedzenie ale się wyłącza. Przewody pod siedzeniami są ok. Raz nawet rozebrałem siedzenie które są materiałowe ale mata jest wszyta w materiał. Wychodzi na to że nie da się jej naprawić bo gdzie szukać w tych szwach. Może ma ktoś jakiś :D namiar na zastępcze maty by włożyć w siedzenie ?
Opublikowano
Auto kupiłem trzy lata temu. Z matą od początku było coś nie tak . Przy zakupie już wiedziałem. A czujniki parkowania tak od tygodnia zaczęły szwankować. Dzisiaj np. przyjechałem do domu i o dziwo działały ok. Przykładałem ucho do każdego i każdy z nich cykał .
Opublikowano
Ogólnie auto bardzo dobrze mi się sprawuje i nie mam z nim dużych problemów. Ale gdy coś się dzieje to wole sam naprawiać niż prowadzić do mechanika z którymi jest różnie.
Opublikowano

bardzo dobrze,na ile mozliwe trzeba samemu naprawiac.Raz ze satysfakcja a dwa to nikt sie bardziej nie przyłoży i dokładnie zrobi niz Ty sam.Co do czujników,pewnie bedzie trzeba poczekac az faktycznie na powaznie przestanie działać.Bo teraz,jak znowu działaja to nawet nie wiadomo od czego sprawdzanie zaczac.Moze od któregos wtyczka luźna,jakis przewodzik przetarty.Tylko pytanie od któego :shock:

No zamiast napisać w temacie który założyłeś o czujnikach to tutaj to wklepałem :mad2:

Opublikowano
Nie działa czujnik z przodu drugi od strony pasażera. I już będzie zajęcie przy bmw :D . A wiecie może czy da się go wyjąć bez zdejmowania zderzak ?
Opublikowano
Wiitam posiadam BMW X3 E83 2005 rok 2.0d. Problem mam z podgrzewanymi fotelami z przodu. Pasażera i kierowcy nie grzeją tzn. nie włączają się diody od podgrzewania .Czasami zdarzy się że zaskoczy jedno lub drugie siedzenie ale się wyłącza. Przewody pod siedzeniami są ok. Raz nawet rozebrałem siedzenie które są materiałowe ale mata jest wszyta w materiał. Wychodzi na to że nie da się jej naprawić bo gdzie szukać w tych szwach. Może ma ktoś jakiś :D namiar na zastępcze maty by włożyć w siedzenie ?

W dwóch E83 naprawiałem matę w siedziskach siedzeń kierowcy. Pomiędzy piankę a skórę (w której fabrycznie już była zaszyta mata) wkładałem nową matę (w obu przypadkach - oryginalną BMW) i do dzisiaj działają (odpowiednio 5 lat i pół roku).

Wtyczki nowych mat były inne ale kolory przewodów takie same.

Powodzenia

Opublikowano
Co sprawdzić jak mata grzeje na max cały czas? Nie reaguje jak zmniejsze np na najsłabsze grzanie.
Opublikowano

W dwóch E83 naprawiałem matę w siedziskach siedzeń kierowcy. Pomiędzy piankę a skórę (w której fabrycznie już była zaszyta mata) wkładałem nową matę (w obu przypadkach - oryginalną BMW) i do dzisiaj działają (odpowiednio 5 lat i pół roku).

Wtyczki nowych mat były inne ale kolory przewodów takie same.

Powodzenia

Witam a ile kosztuje taka mata możesz się podzielić jakimś linkiem do niej ?? Sam mam uszkodzony fotel kierowcy

Opublikowano
Panowie pomóżcie co do tej maty foteli. Do innych modeli Bmw są ale to X3 nie ma. A można założyć jakąś matę uniwersalną np http://allegro.pl/mata-podgrzewana-pod-tapicerke-grzewcza-grzejna-i5754688718.html

Ja założyłem właśnie taką z linku, który podałeś. W oparciu wyciąłem starą tak by pozostało jej trochę i do tego ręcznie doszyłem nową. W siedzisku ze starej maty wyjąłem czujnik i wstawiłem do nowej. Oryginalne maty są dużo szersze i grzeją całe fotele, a te uniwersale tylko środek, ale mnie to nie przeszkadza.