Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Lewy Xeon poprostu przestał świecić widnieje błąd żarnik czy przetwornica? http://pluto.uploadfile.pl/pobierz/1308290---1mmr/5316677400_1326980696.jpg

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
Zacznij od tego, co wszyscy w takich przypadkach. Czyli przełożenia żarników stronami. Koszt zerowy, a pozwoli ustalić pierwszy punkt, tj. ewentualny problem z żarnikiem.
Opublikowano
Na desce świeci mi się informacja o spalonej zarowce, pozmieniam miejscami i się zobaczy.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
Miałeś ten sam błąd? Jaki błąd powinien być przy spalonym żarniku?

721015571

Opublikowano
Da się to wymienić bez ściągania lampy? Oczywiście najpierw sprawdzę żarnik pozmieniam miejscami bo może tylko żarnik się przepalil.

721015571

Opublikowano
ZeusSs - kto ci takich bajek naopowiadał,też się takich naczytałem że trzeba wyciągać lampę żeby zapłonnik wymienić i się okazało że jak wyjełem lampę ale najpierw musiałem odłączyć spryskiwacz xenonów. I to jest błąd i jeszcze mi powiedz że trzeba tak samo grzać opalarką i zbijać jak na tych filmikach .Ja przez to grzanie i zbijanie to uwaliłem to mocowanie silniczka co reguluje góra dół bo jakiś baran źle pokazał na filmiku .W drugiej lampie już wymieniłem bez wyciagania lampy.
Opublikowano

przodem ,ściągasz ramki później klosz a następnie ściągasz czarną zaślepke między lampami

xenon.jpg

a za nią jest plastik na dole który trzyma cały klosz wysuwasz z zatrzasków i klosz jest luźny jeszcze tylko odkręcić z tyłu śrubę od regulacji i klosz jest na stole i masz dostęp do środka ,raptem 5 minut.

xenon_2.jpg

i po robocie u mnie zapłonniki były na 2 wkręty mocowane a orginalne nówki na taśmę dwustronną .

xenon_1.jpg

Opublikowano

wyjecie reflektora jest chyba nawet szybsze niż rozebranie go :)

poza tym jak ktoś tego wcześniej nie robił to mu zejdzie godzina :D

szukam
Opublikowano
czy go wyjmiesz czy nie i tak go musisz rozebrać ,ja podałem szybszy sposób ,bo szczerze tak jak piszesz jakbym miał lampy demontować odłączać spryskiwacze i spuszczać płyn żeby zamienić zapłonniki i stwierdzić potem że są do wymiany i znowu to samo robić .róbcie jak chcecie .
Opublikowano
Jakiej firmy żarniki polecacie ma być to normalne światło bez żadnych wydziwnien czy osram będzie ok?

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, 4300, ale ważne żeby były ori, jest dużo podrób.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jakiś sposób na rozpoznanie orginału? Raczej zamówię w sklepie stacjonarnym.

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest chyba jakiś film na youtube, który wyjaśnia różnicę, ale jak zamówisz w sklepie to powinno być ok, poza ceną pewnie :lol:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Coś mnie podkusilo by jednak sprawdzić żarniki, oba są sprawne wiec chyba jednak przetwornica pójdzie do wymiany są różne przetwornice a moja co siedzi w lampie wygląda jakoś inaczej nie ma żadnej obudowy czyżby ktoś już tam swoje sprytne łapki pchal :mrgreen: podrzuci ktoś fotkę jak to powinno wyglądać u mnie polift 150 km.

Teraz patrze na realoem i może jednak widziałem zaplonnik udzie do niego wtyczka oz zarnika.

721015571

Opublikowano
od siebie dodam że kupiłem auto z przerobionymi przetwornicami czy tam zapłonnikami i działa to normalnie. W sensie mam takie zwykłe chinskie płaskie przetwornice za 15zł i śmigają :) jedną wymieniłem bo sie psuła no ale koszt śmieszny.
szukam
Opublikowano (edytowane)

Mam takie pytanie jeszcze czy przetwornica i zaplonnik będzie pasował bez przerabiania z Anglika mam okazję kupić 2 lampy xenon kompletne za 200zl chodzi mi tylko o zaplonnik i przetwornice.

Dodam że jest to anglik z 2004 rok mój jest z 2002 czy nie będzie różnicy?

Edytowane przez Goral1985win

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL