Skocz do zawartości

e46 320d touring tylna szyba co to za element ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://drive.google.com/open?id=1uXIMXXLSGkTJMr9ek1MteDq8TLCsfoEO

Albo czy ktoś wie jaki tutaj impuls powinien dochodzić na poszczególnych przewodach, (zaznaczone strzałką). Chodzi mi o to żeby przy kupnie sprawdzić szybę jak i czy grzeje, znalazłem już dwa przewody grubsze plus i minus od grzania szyby ale potrzebuje wiedzieć jaki prąd przychodzi od tej kostki i idzie przez ews i do tej taśmy która jest przylutowana do szyby.

I swoją drogą co to jest ten ews ? To jest jakiś wzmacniacz sygnału dla kluczyka czy co ?

Opublikowano

Ews to jest immobiliser :P

To co pokazujesz to wzmacniacz antenowy i coś tam jeszcze w jednym. Nie wiem czy nie nazywa się wave trap czasem.

szukam
Opublikowano
Ews to jest immobiliser :P

To co pokazujesz to wzmacniacz antenowy i coś tam jeszcze w jednym. Nie wiem czy nie nazywa się wave trap czasem.

Chodzi o ta wtyczkę pod wzmacniaczem.

Opublikowano
ews jest pod kierownicą, taka biała kostka.

http://ncs-expert.com/wp-content/uploads/2014/05/20140524_175522.jpg

No dobra ale czy ktos wie jaki prad podac na ta kostke z trzema przewodami, chcialbym sprawdzic czy szyba grzeje.

@edit

No i doszedłem do tego co to jest, tam jest kolejny plus i minus podaje napięcie na tą taśmę co jest przylutowana do szyby, no i tak zrobiłem bo mam szybę którą kiedyś kupiłem przy okazji kupna mechanizmu wycieraczki, no i znowu grzeje w jednym miejscu jakby się wściekło i troche na boki a reszta cały dół zimne jak lód...

Albo wszystkie szyby są takie skopane albo jak narazie mam pecha

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Popatrz czy wszystkie ścieżki na szybie są OK. W kombi to bardzo częsty przypadek. Od otwierania samej szyby, ścieżki się przecierają i przestają grzać.
Opublikowano
Popatrz czy wszystkie ścieżki na szybie są OK. W kombi to bardzo częsty przypadek. Od otwierania samej szyby, ścieżki się przecierają i przestają grzać.

No były poprzecierane ale juz poprawiałem tym lakierem i teraz jedna mi tylko grzeje, myśle żeby wszystkie sciezki poprawic na całej szybie, ale juz powoli przestaje wierzyć w to że to naprawię

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety jeżeli szyba nie był oklejona folią (np. przyciemniającą) to ścieżki z czasem się przecierają. Posiadałem 3 e46 kombi i tylko w jednym aucie działało to prawie w całości.