Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam w swoim e39 cyfrowa zmieniarkę Dension five BT po poprzednim właścicielu. Ogólnie super sprawa i polecam wszystkim (jeśli działa :) - do BMW i navi 16:9 ( ja mam MK3) za 650 zł na allegro.

Problem mam taki ze skacze głośność, jednocześnie w tym czasie zmieniają się wyświetlane parametry - pomiędzy track 99 (poprawne działanie) a np track 1,2 czy 3, jest tez problem z wejściem do opcji ustawień. Ogólnikowo działa niby dobrze, czyta USB, wykrywa telefon bt audio, odbieram rozmowy, wczytuję książkę z telefonu, ale używać się nie da z powodu różnicy między głośnością. Raz głośniej raz ciszej. Zrobiłem update navi, cała instalacja wygląda poprawnie. Nie pomogło. Dziwi mnie też że navi samo reguluje głośność względem prędkości, po co? Dlaczego? Tym bardziej że nie ma możliwości regulacji czułości speed volume ani możliwości wyłączenia tej tragicznej opcji. Support na stronie producenta Dension też nic mi nie pomógł.

Bez podłączonego Desniona wszystko działa spoko (no oprócz tej opcji speed volume)

Czy ktoś ma taką cyfrowa zmieniarkę? Spotkał się z czymś podobnym?

Proszę o pomocz wskazówki.

Pozdrawiam