Skocz do zawartości

Dziwna klimatyzacja oraz brak gazu do 1600 obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Problemem w moim aucie jest brak mocy do 1600 obrotów. Mogę depać walić w pedał a on nie daje gazu. Dawać daje bo powoli jedzie, ale wcale nie reaguje. Tak samo przy zmianie biegów, przykładowo z 2 na 3 jak spadnie ponizej 1600 to wale w pedał i nie jedzie. Jak wleci tylko 1600 i wyżej to normalnie auto odżywa i rura. Turbina okej, komputer okej, gruszka okej, niby wszystko okej. Ma ktoś pomysł? BMW e46 320d 136km 2000 rok.

Drugi problem, to manualna klimatyzacja. Pokrętło od sterowania nawiewem. Szyba, nogi etc. Z szyby na człowieka, dmucha dmucha i nie zmienia, zmienie na nogi, to leci nawiew na człowieka, scina się czy co. Co go boli?

Opublikowano
Sprawdzałem tylko te od turbiny do gruszki i tam do tego baniaczka od ciśnienia co przykręcony obok. Z grubsza wygląda ze jest okej. Jeden nawet wymieniłem dla pewności. Dalej to samo było.
Opublikowano

Zacząć od podłączenia pod kompa z programem dedykowanym do BMW.

Sprawdź z odłączoną przepływką.

Sprawdź czy nie pęknięty kolektor wydechowy

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Zacząć od podłączenia pod kompa z programem dedykowanym do BMW.

Sprawdź z odłączoną przepływką.

Sprawdź czy nie pęknięty kolektor wydechowy

Sprawdzę na dniach i dam znać z tym programem, trochę w podróż się będę musiał udać na moim zadupiu nie ma takich.

Przepływke sprawdzałem, jak odpinasz jest jeszcze gorzej wgl cisniesz pedał do końca a obroty wkręcają się 90% gorzej.

Co do kolektora tez sprawdzę.

• 2 tygodnie później...