Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem ze sterownikiem abs/ASC 001.

Po podpięcia do komputera nie ma błędów, podczas jazdy i podłączonym samochodem do inpy prędkości na czujnikach są ok. Wyświetlają się kontrolki abs/ASC ,oraz wcześniej przed naprawa sterownika nie działał prędkościomierz, po naprawie działa ale abs/ASC ciągle się świeci. Dzisiaj przyszedł do mnie używany sterownik wraz z pompą o tych samych numerach z gwarancją rozruchowa. Po zamienię niuanse sterownika nadal świeci się abs i ASC. Czy jest konieczne kodowanie wariantów sterownika? Nowa pompa jest od 525i natomiast ja mam 523i, ale myślę że po podmienieniu sterownika powinien działać przynajmniej abs a tu świeci się zarówno abs oraz ASC. Pomocy i dziękuję

Opublikowano
Gdzieś wyczytałem ze jak się zmieni sterownik od innego silnika to abs powinien działać jeśli jest od tej samej pompy natomiast ASC dopiero po dokodowania a u mnie nic nie dziala
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jeżeli sterownik ABS ma ten sam numer, powinien działać, nie ma potrzeby go kodować, taśmę przy kierownicy która jest z nim powiązana tak, świecą Ci się kontrolki i nie ma żadnego błędu?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a czujnik kąta skrętu, to oddzielny moduł, wejdź do niego i sprawdź czy wszystko ok, jest powiązany z ABS
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.