Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kilka rzeczy nie daje mi ciagle spokoju a ciezko znalezc jednoznaczna odpowiedz :) Prosze o pomoc :)

1. Czy Head Up pokazuje ograniczenia predkosci bez wykupienia opcji czytania znakow ? Ograniczenie predkosci wg mnie moze zostac zczytane z Nawigacji ( dobralem duza navi ). Jak to dokladnie jest ?

2. Czy mozna puszczac muzyke przez blueetoth z telefonu bez wykupienia opcji rozszerzonego bluetooth ? Wzialem zwykly pakiet bluetooth. Jesli trzeba miec ta opcje o rozszerzonym zakresie Bluetooth, ktorej nie mam, to mozna ja odkodowac w salonie po odbiorze jeszcze ?

3. Czy Real traffic mozna oddkodowac rowniez po odbiorze auta ?

4. Za ile mozna zmienic wizualizacje na ekranie + miedzy zegarami i czy salon oferuje ta usluge ? Widzialem ta wizualizacje u Randalla w 3er :) bardzo mi sie podoba "M Performance" miedzy zegarami + animacja startowa M Performance :)

Opublikowano

Troche lipa z tym head up. Mozna te czytanie znakow odkodowac w przyszlosci?

Ciekawy ten connecteddrive :) bede musial sie temu przyjrzec :)

Opublikowano
Standartowy bluetooth to zart i BMW powinno to wywalic na smietnik i sie wstydzic ze cos takiego wogole zaproponowali. Dzwiek jest kompresowany do 128kb/s (tidal hifi brzmi jak 15 letnie plik mp3), a co najlepsze nie da sie przewijac ani zatrzymwac utowrow (testowane na Android 6/7/8) (!!).
Opublikowano

Skąd informacje o kompresji?

Czy rozszerzony bluetooth ma inną kompresję?

A jak jest z jakością dźwięku np. przez spotify w idrive?

Sprzedam nowy Downpipe decat 4,5' do B58 - firmy CTSP.
Opublikowano
Standartowy bluetooth to zart i BMW powinno to wywalic na smietnik i sie wstydzic ze cos takiego wogole zaproponowali. Dzwiek jest kompresowany do 128kb/s (tidal hifi brzmi jak 15 letnie plik mp3), a co najlepsze nie da sie przewijac ani zatrzymwac utowrow (testowane na Android 6/7/8) (!!).

Tu troche mnie zmartwiles :oops: czy to potwierdzone dane ?? Rodzice w x4 maja zwykly bt i nie odczulem problemu z jakoscia, tyle ze wlasnie nie pamietam czy sluchalem muzyki z telefonu u nich bo bylem tylko pare dni w domu wtedy, na dodatek nie maja tam harmana

Czy mozna w przyszlosci dolozyc rozszerzony bluetooth?

Opublikowano

Ja mam rozszerzony BT i HK i powiem Wam, że po BT jest dużo gorzej niż po kablu. Nie wiem jaka jest kompresja. Natomiast płyty zgrane na wbudowany dysk twardy (navi prof) grają bardzo dobrze pomimo kompresji.

Być może sama technologia BT jest tu problemem?

Opublikowano
Ja mam rozszerzony BT i HK i powiem Wam, że po BT jest dużo gorzej niż po kablu. Nie wiem jaka jest kompresja. Natomiast płyty zgrane na wbudowany dysk twardy (navi prof) grają bardzo dobrze pomimo kompresji.

Czy dobrze rozumiem, że płyty nie są przenoszone w oryginalnym formacie (np. wav) tylko są kompresowane przed jednostkę? Wiesz może do jakiego formatu? i jaki pozostaje bitrate?

Opublikowano
Skąd informacje o kompresji?

Czy rozszerzony bluetooth ma inną kompresję?

A jak jest z jakością dźwięku np. przez spotify w idrive?

Wyczytalem na kiedys na bimmerfest po przekopaniu calego internetu - po tym jak kupilem auto bylem przekonany ze cos jest nie tak albo z moim zestawem lub telefonem. Pozniej podlaczalem telefony znajomych, ze Spotify przesiadlem Deezer a potem na Tidal HiFi i to nic nie dalo.

Aby to zobrazowac: sluchasz radia FM na 30%, podlaczasz streaming przed BT i nic nie slychac, po prostu totalne g.. i nie widze powodu aby w jakikolwiek sposob to usprawiedliwiac. Plus brak opcji przewijania i start/stop w 2017...

Opublikowano

Mam dokładnie te same spostrzeżenia. Też mam rozszerzony BT i HK, na kablu gra super (szczególnie na gęstych plikach). Po BT jest dużo gorzej i ciszej. Zgrane płyty są OK.

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano
Możesz puszczać muzykę z telefonu przy standardowym Bluetooth.

Możesz też doposażyć auto w opcje czytania znaków:

https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/03_2479-doposazenie-speed-limit-info/i58787/kL/sN

Na tej stronie jest za 1900zl dolozenie czytania znakow, salon bmw szczecin oferuje to za 2500. Czy ta strona to jakies ASO bmw czy jak ? jak doloze tam to jak z gwarancja ? Musze takie rzeczy tylko w swoim salonie robic czy obojetnie jaki salon polska ?

Opublikowano
Patrz jeszcze na cenę drugiej pozycji co po zsumowaniu da Ci kwotę ponad 2tys. + montaż więc 2500zł jest normalna cena. Musisz zrobić to w ASO żeby mieć gwarancję i święty spokój jak coś się wysypie.
Opublikowano

Panowie jeszcze jedno pytanie.

Czy bez pakietu dla palących jest z przodu gniazdo 12V, by podlączyć ładowarkę?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Możesz puszczać muzykę z telefonu przy standardowym Bluetooth.

Możesz też doposażyć auto w opcje czytania znaków:

https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/03_2479-doposazenie-speed-limit-info/i58787/kL/sN

Na tej stronie jest pokazane ze trzeba miec "driving assitance" co pewnie odpowiada opcji "systemy asystujace kierowce" aby dolozyc czytanie znakow. W Konfiguratorze patrzylem ze nie sa to pozycje od siebie zalezne, mozna dolozyc czytanie znakow i nie brac tych systemow. Ktos zna lepiej temat?