Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

Przede wszystkim witam wszystkich klubowiczów.

Proszę o pomoc:

W samochodzie w/w rok 2014r, dwa miesiące po upływie gwarancji padła wiązka główna zawiadująca systemami abs, wspomagania, ( cały komputer jest jak choinka )

Po kontakcie z serwisem dowiedziałem się, że przyczyną jest właśnie jakaś główna wiązka idąca od komory silnika, powód jak wyjaśnił serwisant to oksydacja w/w wiązki. Koszt wymiany 8 tysięcy. Nieco mnie to zmroziło. Nie jestem biegły w te klocki. Znalazłem wiązki 13 PINOWe nowe do 1000 zł.

Jakieś rady ??

Pozdrawiam. Jacek

Słyszałem o wielu przypadłościach F25 tych powtarzalnych, ale o tej jeszcze nie...

.... temat jest zamknięty , wiec szukam wiecej informacji na ten temat :

"Wischerpumpe defekt Kabelbaum defekt " : https://www.motor-talk.de/forum/wischerpumpe-defekt-kabelbaum-defekt-t6059463.html

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano

Miałem kiedyś prawdopodobnie to samo, pisz do BMW, auto serwisowane - może zachowają się przyzwoicie i będą partycypować w kosztach.

U mnie skończyło się wymianą auta na nowe. Wprawdzie rzecz dotyczy Stanów, ale też zacząłem od dealera.

Oczekiwanie na wiązkę trwało 4 tygodnie, pisałem, że nie chcę już tego samochodu (mimo,że było naprawione).

W końcu Producent zgodził się na zamówienie nowego :-)

Wiem, że sytuacja nieco inna, ale nigdy nie można dać się ,,rolować" w serwisie...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

@rafusa : możesz dokładniej opisać jaka była przyczyna ...... , proszę.

Nieszczelny zbiorniczek, węzę, uszczelki .... ?

Jedno jest pewne : woda leje się na wiązkę główną i kable padają :cry2:

Pozdrawiam Andrzej