Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój problem wygląda następująco. Mam bmw e38 1996r., 2.8 B+LPG. Niestety moje autko nie posiada żadnego systemu ,,pomagającego" w czasie jazdy zimą, prócz ABS. Pytanie moje jest takie, czy istnieje możliwość ,,dołożenia" systemu ASC do auta, które nigdy go nie miało ?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam Paweł

Opublikowano
A czy mógłbyś udzielić więcej informacji na ten temat, jezeli oczywiście orientujesz się co i jak należy wykonać. W sensie co trzeba zmienić aby to mogło jakoś funkcjonować, ile to może kosztować itp .?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Robić tego nie robiłem ale tak na chłopski rozum to potrzebujesz napewno przepustnice, mechanizm z tą linka która zamyka przepustnice (jeśli mowa o zwykłym ASC) bo jeśli dsc to jeszcze więcej zabawy)

Pompa ABS chyba zostaje przy samym ASC ale pewny nie jestem , nowy panel na którym jest przy iść kontroli trakcji, wiązka, i między przepustnica a przeplywka masz ten łącznik inny od ASC. Trzeba na realoem sprawdzić czy dolot jest inny cały czy tylko ten element. Ogólnie moim zdaniem dość dużo grzebania. Za dużo